Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jalen Pitre

Vannak azok az egyetemi tehetségek, akik körül nincs óriási felhajtás és hype, mert nem a legértékesebb, legszexibb posztokon játszanak, ezért sokáig fel se figyelünk rájuk igazán. Azonban amint kicsit mélyebbre ásunk és megnézzük a meccseken készült felvételeket, elragad minket a hév és elkezdünk rajongani a játékos iránt. Nincs ez másképp Jalen Pitre esetében sem, aki 2021-re az ország egyik legjobb és legszórakoztatóbb védőjévé nőtte ki magát, egy olyan játékossá, akinek minden megmozdulása highlightba illő!

Háttér

Pitre középiskolás karrierjét a Houston városához közeli Stafford High Schoolban folytatta, ahol nem igazán tűnt ki sem állami, sem pedig országos szinten, konszenzusos háromcsillagos tehetségként tartották számon. Túlzottan nagy érdeklődést nem is keltett a scoutokban, egyedül a Texas állambeli iskolák keresték meg őt, aki viszonylag hamar, már a junior éve előtt, 2015 nyarán elköteleződött a Baylor Bearshez. Ekkoriban még Art Briles vezette a csapatot, azonban számos botránynak és viszontagságnak köszönhetően rengeteg változás következett be a Bears edzői stábjában és felsővezetésében, de Pitre a nehézségek ellenére sem gondolta meg magát, 2017-ben aláírt az egyetemhez.

Ekkor már Matt Rhule vezette a csapatot, alatta pedig Phil Snow volt a védőkoordinátor, velük kezdhette meg a közös munkát a fiatal defensive back. Egész egyetemi karrierje során egy univerzális játékosnak számított, sokat mozgatták a pályán, ami nem változott meg akkor sem, mikor Rhule-ék az NFL-be távoztak és Dave Aranda vette át a vezetőedzői posztot. A rendszer természetesen változott Ron Roberts koordinálása alatt, de Pitre fejlődése töretlen maradt, és végül ez a stáb volt az, amely miatt az utolsó két évében igazán magas szintre tudta emelni a játékát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2020 után 2021-ben is első csapatos All-Big 12 választás lett, megfejelve az elismeréseket azzal, hogy tavaly bekerült az első csapatos All-American válogatottba, illetve övé volt az év védője cím is a konferenciában.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!