Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kenyon Green

A belső támadófalemberek az amerikai futball egyik szintjén sem tartoznak a legvonzóbb posztok közé. Általában csak akkor vesszük észre őket, ha nagyot hibáznak vagy évtizedes tehetségek. Így van ez a draftra érkezők játékosokkal is. Az idei class különösen vékony ilyen szempontból, két-három játékost tartanak a scoutok első körös várományosnak és a középső körök sem hemzsegnek jónevű belső falemberektől. Így annak a pár embernek a tudása felértékelődik, akiket tényleg magasan jegyeznek. Közülük az egyik Kenyon Green, a Texas A&M guardja, aki szinte egész életében az elithez tartozott.

Green Texas államban született és ide is járt iskolába, már egészen kicsi korától kezdve kitűnt tehetségével és ahogy az a legjobb amerikai futball játékosoknál lenni szokott, más sportokban is jeleskedett. Azonban Green a termete és természetes tehetsége miatt nagyon korán elkötelezte magát a tojáslabda iránt. Már középiskolai éveinek az elején kiemelkedett a régióban, mindössze második évét taposta az iskolában, amikor az egyetemek már elkezdtek vadászni rá. Ő első lendületében az LSU-hoz kötelezte el magát, de aztán junior évében is folyamatosan jöttek még kérései és végül úgy döntött, hogy államon belül a Texas A&M-et választja.

Nem meglepő módon ötcsillagos recruit volt, az államon belül a legtehetségesebb öt játékos között tartották számon és posztján is a legjobb háromban volt országosan. Nagy reményeket fűztek hozzá és már első szezonjától kezdve kezdőként számoltak vele. Green be is váltotta a reményeket, bár extraklasszis talán soha nem volt, de már freshman szezonjában is stabil padlóval rendelkezett és egyre csak fejlődött. Ez annak tudatában különösen figyelemre méltó, hogy a center poszt kivételével mindenhol megfordult.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!