Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Matt Corral

Nagyon régóta nem láttunk első pillantásra olyan rossz irányító classt, mint az idei. Aztán ha még jobban megnézzük őket, akkor rájövünk, hogy igazunk van. Ennek ellenére többen is el fognak kelni az első körben, sőt az sem kizárt, hogy a top10-ben. Van akiben a potenciált látni, van olyan akinek magas a padlója, ez pedig már elég lesz régóta ácsingózó csapatok számára és van aki olyan atléta, akiről több NFL front office is úgy gondolja majd, hogy ő kezdő QB-t farag belőle. Matt Corral ebbe az utolsó csoportba tartozik.

Corral középiskolai karrierje nem volt egyszerű. Korán iskolát kellett váltania, mert károsnak ítélte meg a légkört maga számára, az volt a kifogása, hogy Oaks Christian School lakóit a gazdag, sznob gyerekek alkotják, akiknek semmit nem kell tenniük az életben és kivételeznek is velük. Ez végül egy összetűzésben csúcsosodott ki, amikor konfrontációja támadt a híres jégkorongozó Wayne Gretzky fiával.

Ennek ellenére nem látszódott meg rajta az iskolaváltás, viszonylag sikeres játékosnak számított, aki több egyetemről is kapott meghívót. Először elkötelezte magát a South Carolina, majd a Florida irányába is, de végül a Mississippinél kötött ki. Első évében még csak egyetlen mérkőzésre állhatott be csereként, de a második esztendőben rögtön megkapta a stafétát. Azonban ahogy a csapat, úgy az ő teljesítménye is elég felejthetőre sikerült, 4-8-cal zártak, Corral pedig mindössze 58%-os pontosság mellett 1362 yardot passzolt.

Az áttörést számára a 2020-es év hozta meg, amikor is az Ole Miss új főedzőt, Lane Kiffint és új támadókoordinátort, Jeff Lebbyt nevezett ki. Lane Kiffin az egyik legnagyobb offense guru az egyetemi foci történetében, lényegében mindent alárendel a pontszerzésnek. Sokat épít a matchupokra, szereti szétnyitni a pályát és minden emberének az egyéni erősségeire épít.

Matt Corralra jó hatással volt az érkezése, 2020-ban 3337 yardot passzolt 29 touchdown mellett, az egyetlen aggasztó jel a sok interception volt (volt két 3+ interceptionos mérkőzése is például). Utolsó évére még sikerült ehhez képest is fejlődni, az Ole Miss a klub történetében először 10+ győzelmet számlált, Corral pedig 3349 yarddal zárt 20 touchdown és mindössze öt interception mellett. Emellé pedig 614 futott egységet is lerakott 11 TD kíséretében a földön.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!