Connect with us

Hír

Forrósodik a botrány a Commanders jegyeladási csalása kapcsán

Az amerikai kongresszus nemrég kiterjesztette a Commandersszel kapcsolatos nyomozását és a pénzügyekben is elkezdett áskálódni. Legutóbb arról volt szó, hogy a washingtoni franchise nem vallott be minden jegybevételt, amit a közös kasszába kellett volna beszolgáltatni, helyette megtartotta azt magának. Most még egy szinttel feljebb lépett a kongresszus, újabb vádak láttak napvilágot.

Az ezzel foglalkozó bizottság ugyanis egy 20 oldalas dokumentumot küldött a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak, amiben a fenti vádak mellett azt is állítják, hogy nagyjából 5 millió dollárnyi visszatérítendő előleget tartottak vissza a bérletes nézőiktől – az igazgatók utasították a dolgozókat, hogy akadályokat állítsanak és nehezítsék meg a bérletesek dolgát.

A fő forrásuk Jason Friedman, aki korábban közel 25 éven át dolgozott a csapatnál sales területen (igazgatói pozícióban is), ő beszélt a két külön könyvelésről, a be nem vallott jegybevételekről és erről is. Állítólag a jegybevételeket másik eseményekhez könyvelték el és így rejtették el az NFL elől.

Friedman állítása szerint 2017-ben befejeződtek ezek a simlisségek, de felsőbb utasításra ő is részt vett bennük, például 2014-ben egy FedEx Fielden rendezett Navy-Notre Dame meccsre könyveltek el $162.360 dollárt, ami valójában a Washington egyik mérkőzésének jegybevétele volt. Az NFL-nek ezt a könyvelést küldték el, és volt mellette a “helyes” belsős könyvelés.

Egyre inkább forrósodik tehát a talaj a tulajdonos Dan Snyder alatt, aki akár el is veszítheti a csapatát – persze könnyen lehet érvelni amellett, hogy már rég meg kellett volna történnie ennek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!