Connect with us

Érdekességek

Miről szólt az első kör? – Az elkapókról, az irányítók hiányáról és a Georgia védőkről

Több szempontból is nagyon különlegesre sikerült a 2022-es NFL Draft első köre, most az NFL Research segítségével összeszedtünk pár érdekességet, rekordot. 

Az egyik ilyen, hogy nem volt támadójátékos az első öt választás között, az első offensive player a 6. pickre érkezett, a tackle Ikem Ekwonu lett a Panthersé. Egészen 1991-ig kell visszamenni, hogy olyan draftot találjunk, ahol a top5-ben nem volt támadó.

Utána viszont beindultak a támadók, legfőképp az elkapók, hiszen a 8. és a 18. pick közt hat WR is csapatot talált magának. Olyan pedig sosem fordult még elő a draft történetében, hogy a top20-ban hat elkapó is elkeljen. Először ugyebár Drake London került a Falconshoz, aztán Garrett Wilson a Jetshez, majd Chris Olave a Saintshez, Jameson Williams a Lionshöz, Jahan Dotson a Commandershez, végül Treylon Burks a Titanshez. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy közben a veterán AJ Brownt az Eaglesbe, Marquise Brownt pedig a Cardinalsba cserélte a Titans és a Ravens.

Nagyon szép keretet adott a draft első körének az, hogy Georgia védővel kezdték, majd azzal is zárták le az első napot a csapatok. A pass rusher Travon Walker lett az 1/1-es (Jaguars) és a safety Lewis Cine az 1/32-es választott (Vikings), ráadásul még három Georgia védő elkelt az első körben: a védőfalember Jordan Davis (1/13, Eagles), a linebacker Quay Walker (1/22, Packers) és a védőfalember Devonte Wyatt (1/28, Packers). Soha nem draftoltak még egy suliból a labda egyik oldaláról ennyi játékost az első napon.

Az is érdekes volt, hogy mindössze egy irányító kelt el az első körben (erre utoljára 2013-ban volt példa), Kenny Pickettet választotta ki a Steelers 1/20-ra. 1997 óta ez volt a legkésőbbi hely, ahol az első QB elkelt, akkor Jim Druckenmiller lett az 1/26-os választott a 49ers által, azóta mindig hamarabb találtak csapatot az irányítók az 1/20-as picknél.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László Varga
László Varga
2022-04-29 21:35

Nekem az a meglepetés, hogy 9 OL játékost draftoltak, több mint 2x annyit mint tavaly, ráadásul 3-4-et közülük nem is az 1.körbe vártak. A minőségi off./def. primadonnákat (DT/DE/WR) most is elvitték, (A primadonna szót nem gúnyosan értem!) az Nekem nem meglepetés.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x