Connect with us

Érdekességek

Rekord számú cserét láttunk az első napon, és rekord számú csapatot első körös pick nélkül

Sok mindenről szólt a draft első köre, mint például az elkapókról, a Georgia-védőkről vagy az irányítók hiányáról, azonban arról is, hogy rekordszámú cserét láttunk, ezáltal pedig a valaha volt legtöbb csapat maradt első körös pick nélkül – vagy a másik oldalról megközelítve a valaha volt legtöbb csapatnak volt legalább két választási joga.

Az NFL Research járt utána, hogy mióta 2010-ben külön napra mozgatták az első kört, nem volt még ennyi csere az első napon, mint most – szám szerint 9. Ezek voltak azok:

  • A Saints 1/16-ról felmozgott 1/11-re a Commanders helyére Chris Olaváéért egy harmadik- és egy negyedik körös pickkel.
  • A Lions 1/32-ről ugrott fel 1/12-ra a Vikings helyére Jameson Williamsért, a felek közben a második körben is helyet cseréltek, a Vikings pedig kapott még egy harmadik kör elejét.
  • Az Eagles 1/15-ről mozgott fel 1/13-ra a Texans helyére Jordan Davisért, egy negyedik- és két ötödik körös pickért cserébe.
  • A Ravens eladta Marquise Brownt és egy harmadik körös picket a Cardinals 1/23-as választásáért.
  • A Titans eladta AJ Brownt az Eaglesnek az 1/18-as pickért és egy harmadik körös cetliért.
  • A Chiefs felmozgott 1/29-ről 1/21-re a Patriots helyére Trent McDuffie-ért egy harmadik és egy negyedik körös választási jogot beáldozva.
  • A Ravens a frissen megszerzett 1/23-as cetlivel két helyet hátramozgott, a Bills jött fel egy negyedik körös cetlivel Kaiir Elamért.
  • A Jets a második kör elejéről (2/34) jött fel a Titans helyére 1/26-ra és vitte ki Jermaine Johnsont – a felek helyet cseréltek a harmadik körben és még egy ötödik körös picket kapott a Tennessee.
  • A Jaguars a 2/33-as pickről jött fel az első körbe a Buccaneers 1/27-es helyére Devin Lloydért, ezért egy negyedik- és egy hatodik körös cetlit áldozott be.

Ez a sok cserebere pedig azt eredményezte, hogy 10 olyan csapat is volt, amely nem választott a draft első körében: Rams, Dolphins, Raiders, 49ers, Broncos, Buccaneers, Bears, Browns, Colts, Cardinals. Ezzel együtt pedig értelemszerűen rekordszámú, 9 csapat is legalább kétszer választott az első körben: a Jets háromszor, a Jaguars, Lions, Texans, Giants, Saints, Ravens, Chiefs és Packers kétszer-kétszer. Az eddigi rekord mindössze 6 volt (1973, 1974, 1989, 2020).

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x