Connect with us

Hír

Olimpiai sporttá tenné a flag focit az NFL

Az amerikai foci eddig egyszer szerepelt az olimpián, de 1932-ben is csak bemutató sportágként. Az NFL viszont azt szeretné, ha a sport egy vállfaja ismét ott lehetne az ötkarikás játékokon: a flag foci 2028-as, Los Angeles-i bevezetésének érdekében lobbiznak a liga vezetői.

Az NFL International COO-ja, Damani Leech beszélt arról a CNBC-nek, hogy a következő öt évben szeretnék terjeszteni a flag footballt, ezzel is segítve a nemzetközi terjeszkedését az amerikai focinak – az NFL-nél évente 1 milliárd dollárra tervezik növelni a nemzetközi piacot és a szurkolók következő generációját akarják elkötelezni. Úgy gondolják, hogy ha olimpiai sport lesz, akkor többen fektetnek be a játékba, ez pedig segíthetni a népszerűségét az NFL-nek is világszerte. Persze ehhez előbb az kell, hogy több országban is űzzék a flag focit, illetve férfi és női csapattagokra is szükség van.

A flag football azért lehet vonzóbb sport a hagyományos amerikai focinál, mert kevesebb embert és kevesebb befektetést igényel, hiszen nem kellenek sisakok és vállvédők sem, csak szalagok, amiket le lehet tépni szerelés gyanánt. Ezen kívül a játék gyors és látványos.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!