Connect with us

Hír

Sima Enthroners-győzelemmel indult az idei HFL-szezon

A magyar amerikai futball kiemelt osztályának 2022-es nyitányán a Fehérvár Enthroners fogadta a Budapest Cowbellst, és az előzetes várakozásoknak megfelelően a hazaiak tudtak diadalmaskodni, ráadásul nagy fölénnyel, 47-18-as végeredménnyel. 

Félidőig pedig még szoros volt az állás (20-12), részben annak is köszönhetően, hogy a Cowbells két interceptiont is tudott szerezni felpattanó labdából, az egyiket ráadásul Bak Csaba vissza is hordta hat pontért (a másikat Markacz Xavér István szerezte). A vendégek másik első félidős TD-jét Boros László szerezte az irányító-stafétát az idei szezontól megkapó Kelemen Marcell passzából. Mellettük kiemelhetjük Billy Hattent is a fővárosiaktól, aki két sacket szállított, és az egész védőfal uralni tudta a párharcát a hiányzók miatt felforgatott Enthroners támadófal ellen.

A hazaiaknál az import irányító Chris Merchant első magyarországi mérkőzésén lépett pályára, és ugyan a statisztikai lapján a két interception nem mutat jól, igazából egyik sem az ő hibája volt. Az első félidőnél maradva épp ő nyitotta meg a pontszerzések sorát, hiszen egy 22 yardos futott TD-t szerzett, majd Rashad Stillnek és Willem Vancomperville-nek is kiosztott egy hatpontost a levegőben. A gyengén teljesítő támadófal miatt a futójáték nem működött és sokat volt nyomás alatt Merchant, gyakran az utolsó pillanatig kivárva tudta elereszteni labdáit.

Aztán a harmadik negyedben eldőltek a dolgok és az Enthroners egyértelműen ellenfele fölé tudott kerekedni. Rögtön a szünet utáni második playből Still szerzett egy screen passzból több missed tackle-t is kierőszakolva 67 yardos TD-t, majd kicsit később Tóth Nándor is beért a célterületre egy 19 yardos passzt követően, a negyedbeli dominanciára pedig Tóth Dávid tette fel a koronát egy pick-6-szel (így már 40-12 volt az állás).

A negyedik negyed elején szépíteni tudott a Cowbells: Szűcs Kristóf erőszakolt ki egy fumble-t, majd Mészáros Márton kapta el Kelemen labdáját a célterület végében. Az irányító később egy futás során megsérült, így Szabó Tamásnak kellett beállnia és debütálnia, ami nem sikerült valami fényesen, ugyanis első passza egyből egy csúnya interception lett és utána sem sok babér termett neki. Persze hibáztatni nem lehet, nem egy szerencsés helyzet így beállni, ráadásul az Enthroners védőfala is nagy nyomást tudott rá helyezni – ahogy egyébként a nem túl sikeresen bemutatkozó Kelemenre is, és a futásokat is csírájában fojtották el.

A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy a végén Madaras Erik szerzett egy elkapott TD-t egy screen játék után, ezzel beállítva a 47-18-as végeredményt.

A HFL jövő vasárnap (04.24) a Miskolc Steelers – Győr Sharks mérkőzéssel folytatódik. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!