Connect with us

Hír

A Chiefs Melvin Ingramet, míg a Ravens Justin Houstont foglalta le magának

A Chiefs és a Ravens is egy egészen ritkán használt opcióhoz nyúlt: előbbi UFA tendert rakott a pass rusher Melvin Ingramre, míg utóbbi ugyanúgy járt el az edge rusher Justin Houstonnal.

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni, de ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost. Bármilyen korlátozás nélkül tárgyalhatnak más csapatokkal, de a korlátozott jogú szabadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a csapatoknak nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kapnak cserébe. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mégis miért használta mégis a Chiefs és a Ravens – mutatjuk:

  • Ha nem írnak alá egy másik csapathoz július 22-ig, akkor utána már csak a tendert adó csapattal tárgyalhatnak, vagyis Ingram a Chiefsszel, Houston pedig a Ravensszel.
  • Amennyiben a játékosok aláírnak egy másik csapathoz, úgy hiába járt le a határidő, beleszámítódnak a kompenzációs pickek formulájába. Ez azt jelenti, hogy aki leigazolja Ingramet vagy Houstont, az kompenzációs picket bukhat, míg a Chiefs és a Ravens kaphat egyet.
  • Ha a játékos nem talál magának csapatot és aláírja az UFA-tendert, akkor 10 százalékkal nő a fizetése. Ingram esetében ez 4,4 millió dollárt jelentene 2022-re, míg Houston mindössze 2,2 millió dolláros fizetést kapna.

A leghíresebb UFA-tenderes eset egyébként a Patriotsé volt. 2017-ben Bill Belichick ilyen tendert tett LeGarrette Blountra, és mivel az Eagles leigazolta, így a futó beleszámított a kompenzációs pickek formulájába, a Patriots pedig ennek köszönhetően kapott egy 4. körös kompenzációs picket. Legutóbb a Giants használta ezt Markus Golden kapcsán két éve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!