Connect with us

Hír

BREAKING: 2023-tól az Enthroners is tagja lesz az európai szuperligának!

A European League of Football (ELF) péntek délutáni sajtótájékoztatóján robbant a hírbomba, miszerint az európai szuperliga 2023-tól a Fehérvár Enthronerst is a franchise-ai között fogadja! Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar klub csatlakozik a kontinens krémjéhez, egy olyan szinten fog versenyezni, amit korábban el sem tudtunk képzelni!

Enthroners ELF szuperliga

A 2021-ben újraszervezett liga nyolc csapattal indult a tavalyi évben, és céljuk, hogy szezonról szezonra tovább bővüljenek, újabb piacokat érjenek el, ennek következményeképp emelkedett a bajnokság létszáma 2022-re további négy csapattal. Az idei évtől a két osztrák nagycsapat, a Vienna Vikings és a Swarco Raiders Tirol is bemutatkozik, valamint hozzájuk fog csatlakozni az Istambul Rams és a düsseldorfi Rhein Fire is, így áll majd össze a 12 csapatos bajnokság. Alább a tavalyi résztvevők listája:

  • Barcelona Dragons
  • Berlin Thunders
  • Cologne Centurions (2021-es elődöntős)
  • Frankfurt Galaxy (2021-es bajnok)
  • Hamburg Sea Devils (2021-es döntős)
  • Leipzig Kings
  • Wroclaw Panthers (2021-es elődöntős)
  • Stuttgart Surge

Az ELF azonban nem tétlenkedett a tavasz során, tovább kutatta a lehetséges új futballpiacokat és végül úgy döntöttek, hogy 2023-ra 15 csapatossá bővítik a bajnokságot, így csatlakozik Zürich, Milánó és Fehérvár városa is. Történelmi nap tehát ez a mai, hiszen hazánk is ad majd egy csapatot annak a bajnokságnak, amelyik a legnívósabb és legnagyobb erővel bír a kontinensen. Egy olyan sorozathoz fog csatlakozni az Enthroners, ami új szintre emelte az európai futballt és nem titkolt célja, hogy minél profibb körülmények között rendezzen mérkőzéseket és szórakoztathassa a nagyérdeműt.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
LG
LG
2022-05-13 19:34

Ez szuper hír, gratula! :D Vicces lesz majd hallani, ahogy a külföldiek próbálnak megküzdeni a város nevével majd: “Sekes…fehervhar”

katonadani
Reply to  LG
2022-05-14 04:50

valszleg csak fehérvár lesz :D

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  LG
2022-05-13 21:21

Ez nem vicces. Vicces az, amikor a német kérdezi tőled hogy merre van Lovas. :D

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2022-05-13 20:24

Pont most volt 7 éve, hogy kint voltam az első Enthroners meccsemen az iszkaszentgyörgyi focipályán:
2015.05.10. Enthroners-Predators 21-14
Ez azért elég nagy lépés onnan. Sajna most már nem nagyon van időm kimenni meccsre, de ilyen nemzetközi mezőnyre bizony kíváncsi leszek.

Zotya
Zotya
2022-05-13 14:46

És mi alapján választották az Enthronerst? “Történelmileg” és aktuális címvédőként is inkább a Wolves adná magát, nem?
Illetve miért kiválasztás alapján működik eleve a dolog? Gondolom, mindegyik delegáló országnak van saját bajnoksága, ahonnan mindig az aktuális szezon végeredménye alapján mehetne az első X db csapat, ld. Bajnokok Ligája…

katonadani
Reply to  Zotya
2022-05-13 17:41

egyrészt jelentkezni/pályázni kellett, és hát azért ez olyan elköteleződést kíván többek közt pénzügyi szempontból, amit itthon csak az Enthroners tud megugrani.

bonhard's_finest
bonhard's_finest
Reply to  Zotya
2022-05-13 15:16

ez gondolom olyan, mint kosárlabdában a EuroLeague.
Vagy amilyen a Szuperliga lett volna az UEFA kárára.
Egyik sem veszi/vette volna figyelembe a domestic performance-t.

Caselele
Caselele
Reply to  Zotya
2022-05-13 14:58

Vagy pl ők rendelkeznek stadionnal, tudják vállalni az indulás költségeit stb

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-05-14 08:22

Azért ez nagy ugrás. Egy ilyen sorozatban a részvétel sok összetevős:
– utazás+szállás, nem kevés pénz főleg egy 60-70-80 fős kontinges és a felszerelés számára. Ausztria és Németország még megvan busszal, de Barcelona meg Isztanbul már repülős (jó eséllyel charter járat)
– stadion: ha komolyan gondolják, akkor a Sóstói stadionra lesz szükség. Kell megállapodás a Vidivel és az onkormányzattal is. A bajnokság javarészt nyárin zajlik, így kevésbé interferál az NB1-gyel, de a Videoton mindenfajta selejtezőkben is szerepel, amivel potenciálisan egész nyáron bármikor játszhat. Jó kérdés, hogy mekkora meló átépíteni és átfesteni a pályát egyik sorozatból a másikba.
– médiapartner, aki ittho közvetítit a meccseket. Ebben biztosan nem lesz hiány jelentkezőből. A nyár pont offseason a legtöbb sportágban, kell a content. Tippre Arena4 lenne a befutó, nekik illik leginkább a portfólióba dolog. Természetesen a hazai meccsek közvetítését le is kell gyártani, amiben az Arena 4 tapasztalata viszont limitált. Tán nincs is saját gyártású tartalmuk.
– pénz, pénz, pénz. Kellenek fizetős szponzorok, fizető nézők és alighanem az önkormányzatnak is bele kell nyúlni a mellényzsebbe és akkor még a játékosok/edzők/stáb egy forintot sem keresett. Ez egy többszáz millió forintos nagypályás buli. Így is kell kezelni.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  reszelo.aladar
2022-05-16 17:38

Felesleges a Sóstói Stadionról beszélni. Az 14 ezres stadion. A Swarco Raiders – Vienna Vikings duóra szerintem kijön 5 ezer ember, ha a First Field napos oldala is fedett lesz.

Debreceni József
Debreceni József
2022-05-16 06:21

Gondolom ezzel egyidőben ki is szállnak az osztrák bajnokságból meg a CEFL-ből. Mondjuk ideje, mindkettő pénzkidobás volt nekik, az osztrák főleg.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Debreceni József
2022-05-16 17:29

Szerintem az AFL-be fellépnek (ha meg tudnak egyezni a szövetséggel) és a HFL-t hagyják itt. De ez csak megérzés.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x