Connect with us

Hír

Darius Leonard a szezon egy pontján kiszeretett a fociból

Az amerikai foci nagyon kemény sport, mind fizikálisan, mind mentálisan. A sérülések okozta fájdalmak mellett a játékosoknak meg kell küzdeniük az érzelmi, mentális problémákkal, nehézségekkel is, amiket eléjük tár a sport. A mai világban szerencsére egyre több sztárjátékos meri vállalni, hogy bizony nem minden tökéletes és sokszor ők is küzdenek a mentális egészségükkel. Most épp a Colts All-Pro linebackere, Darius Leonard járt így, a szezon közben a sérülések és a covid mellett a mentális egészségével is küzdenie kellett, ez volt számára a leginkább megpróbáltató szezon karrierje során.

“Ebben a szakmában néha úgy érzed, hogy nincs beleszólásod a magánéletedbe, mert minden csak a fociról szól. Ha pedig úgy érzed, hogy háttérbe kell szorítanod a magánéleted a foci miatt, akkor az fel tud emészteni. Én kiszerettem a fociból szezon közben, már nem élveztem többé. Nem voltam jó mentális állapotban, mert nem tudtam a családommal lenni, amikor szükségük lett volna rá”

– mondta Leonard az Indianapolis Starnak.

Nem segített ezen, hogy a szezon egyik fontos időszakában covidos lett, illetve hogy aggódott a családja és hozzátartozói egészsége miatt is, hiszen édesapja és a húga is beteg lett, emellett elvesztette egyik unokatestvérét. A Colts mélypontra került a 18. fordulós Jaguars elleni vereség után, Leonardnak pedig el kellett távolodnia mindentől, így két hónapot csak a pihenésre, illetve a – fizikális és mentális – feltöltődésre szánt. Most már viszont úgy érzi, hogy jó úton jár.

A Czikora Dáviddal, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológussal készített interjúnkat a témában itt olvashatjátok:

“Nagyon sokszor tényleg csak utólag fog kiderülni, hogy valaki jó döntést hozott-e. Vagy utólag sem!”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!