Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2022 – 2. rész

Lezárult a free agency és a draft, a rosterek majdhogynem megteltek, így megkezdődhet az esélylatolgatások időszaka a nyárra kanyarodva. Ezúttal egy Power Rankinggel kezdünk, ahol négy részben publikáljuk az általunk megalkotott sorrendet, az első részt már olvashattátok, most folytassuk a purgatóriumban rekedt gárdákkal, akik nem szerezhetik meg a legjobb pickeket se, ellenben a rájátszáshoz is alaposan kaparniuk kell.

A listát hat szerkesztő (Balázs, Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki.

A lista korábbi helyezettjei:

32. Houston Texans
31. Carolina Panthers
30. Chicago Bears
29. Atlanta Falcons
28. Seattle Seahawks
27. New York Giants
26. Jacksonville Jaguars
25. Detroit Lions

24. New York Jets

Helyezések: 23., 24., 25., 26., 26., 28.

Tavalyi helyezés: 27 (+3)

Legnagyobb erősítés: A draft tevékenység
Legnagyobb veszteség: Folorunso Fatukasi
Legerősebb pont: Edzők
Leggyengébb pont: linebacker sor

Nem véletlen a Jets felfelé kapaszkodása, ugyanis az egész offseason egyik legjobb teljesítményével rukkoltak elő. Lehet mondani, hogy volt pénzük és drafttőkéjük is dögivel, de számtalan példát láttuk a múltban, hogy ennek ellenére sem tudtak mit kezdeni a helyzetükkel a csapatok. Lényegében minden egyes hiányposztjukra hoztak valakit (pedig volt jó néhány) és a tavaly jól teljesítők közül szinte alig hagyta el valaki a csapatot. Amiért mégis a lista vége felé vannak, annak az oka, hogy Zach Wilson fejlődésével nem tudjuk miként lehet számolni, mert egyelőre csak nagyon halványan pislákol a potenciál, amiben reménykedtek két évvel ezelőtt. Ráadásul a támadófal szinte pont a tavalyi összetételében fog kiállni (Laken Tomlinson nagy erősítés belül) és ezzel nem mindenki volt elégedett (főleg Bectonnál rezeg a léc). A védelemmel elvileg nem kellene, hogy nagy bajok legyenek, mert Robert Saleh most nagyjából minden építőelemet megkapott, amit csak kívánhat, ilyen alapanyagból ő pedig már nem szokott hibázni. Amennyiben Wilson rohamosan fejlődik, akkor a határ a csillagos ég, de egyelőre egy kis előrelépéssel is megelégednének a szurkolók, mert az már azt jelentené, hogy 1-2 év múlva rájátszásért küzdhet a gárda.

23. Washington Commanders

Helyezések: 23., 23., 23., 23., 24., 25.

Tavalyi helyezés: 18 (-5)

Legnagyobb erősítés: Chase Young visszatérése
Legnagyobb veszteség: Wentz megszerzése
Legerősebb pont: Védőfal
Leggyengébb pont: Irányító

Nehéz mit kezdeni a Commanders offseasonjével, mert a legfontosabb posztjuk betöltését úgy oldották meg, hogy megszerezték Carson Wentzet és a hatalmas fizetését, ami inkább két lépés hátra és egy előre, mint valódi haladás. Hiába hoztak két irányítót is a drafton, akik jó esetben kiszorítják az Indianapolisból érkező QB-t, a cap gondokat ez aligha oldja meg. A csapat erőssége így továbbra is a védelem lesz, azon belül is a védőfal, ahol még a távozók ellenére is bitang nagy mélység van. Chase Young felépülése újra boostot adhat az egységnek, ahova a draftról érkezett Phidarian Mathis is tehermentesítés céljából. A gond az, hogy a csapat nagyon féloldalas, a támadóoldalon Andrew Norwell megszerzése a legnagyobb pozitívum, így várhatóan arra lesz csak elég a gárda ereje, hogy top5 közeli picket elkerüljék, de valódi contender nem lesz a Commanders.

22. Pittsburgh Steelers

Helyezések: 16., 20., 21.,  22., 26., 26.

Tavalyi helyezés: 20 (-2)

Legnagyobb erősítés: Big Ben visszavonulása
Legnagyobb veszteség: Trai Turner?
Legerősebb pont: Elkapni tudó játékosok
Leggyengébb pont: Irányító

Big Ben visszavonulása maximum morálisan lehet veszteség a gárdának, a veterán irányító már régen maga mögött hagyta a legszebb éveit, így végre új fejezetet nyithat a csapat. Jó hír, hogy igazán fontos játékos nem hagyta el a hajót, a rossz pedig hogy igazán nagy név sem érkezett. Mitch Trubisky továbbra is előkelő helyet foglal el az irónia szótárban, ha a QB szekciónál vagyunk, Kenny Pickettre pedig a legjobb amit el tudunk mondani, hogy helyi fiú. A jó hír, hogy a fegyverarzenál olyan széles, hogy valakit csak el fog találni, akárki is lesz a kezdő, ugyanis az amúgy is mély Claypool-Johnson-Freiermuth-Harris tengelyhez csatlakozik George Pickens és Calvin Austin is. A védelem továbbra is félelmetesnek tűnik, az egyetlen kérdés, hogy az idősödő nevek meddig tudják top5-ben tartani az egységet, mindenesetre eddig nincs okunk kételkedni, így pedig egy stabil, de nem contender gárdát láthatunk.

21. New England Patriots

Helyezések: 16., 17., 19.,  21., 21., 25.,

Tavalyi helyezés: 11 (-10)

Legnagyobb erősítés: Trent Brown jutányos megtartása
Legnagyobb veszteség: J.C. Jackson
Legerősebb pont: Bill Belichick
Leggyengébb pont: Elsőszámú elkapó

Elég csak a legnagyobb erősítésre nézni, ha össze akarjuk foglalni, hogy mennyire volt sikeres a Patriots offseasonje. Lehet mutogatni arra, hogy a sok reachnek gondolt draftcetli majd beválik, meg hogy sok elkölthető pénze lesz még a gárdának a következő évben, de mégis mivel erősödött ez a csapat? Mert azt tudom, hogy Shaq Mason távozása és J.C. Jackson elengedése igenis érezhető lesz, még akkor is ha a drafton ezekre a posztokra fókuszált a gárda. Ez azonban csak tűzoltás, mint ahogy az is, hogy elkapónak DeVante Parkerrel és Tyquan Thortonnal bővült a gárda, hogy segítsék a másodéves Mac Jones fejlődését. In Bill we trust van, mert nagyon más nem lehet, így is nehéz elképzelni, hogy Bill Belichick mester ezzel az állománnyal akár csak főcsoportdöntőig vezetné ezt a gárdát ebben a bivalyerős AFC-ben.

20. Minnesota Vikings

Helyezések: 13., 15., 20., 21., 24., 25.

Tavalyi helyezés: 16 (-4)

Legnagyobb erősítés: Za’Darius Smith
Legnagyobb veszteség: Kyle Hamilton
Legerősebb pont: Skill személyzet
Leggyengébb pont: Védőfal

Adott a liga egyik legjobb one, two, three punch egysége Thielen, Jefferson és Cook személyében, ami még akkor is veszélyes, ha továbbra is Kirk Cousins mozgatja a szálakat a háttérből. A támadófal pedig ezek mellé szép lassan kezd összeérni és még ha nem is prognosztizáljuk őket a liga top10 egysége közé, akkor sem fogják hátráltatni a csapatot. Ellenben nagyobb gondok lehetnek a védelemmel, ahol Za’Darius Smith érkezésének ellenére is vékony az egység, főleg a fal közepén lehetnek gondok, a secondary nagy része pedig fiatal. Ilyen körülmények között még a Kevin O’Connell vezette új stáb érkezésével is nehéz elképzelni a nagy előrelépést.

19. Arizona Cardinals

Helyezések: 15., 17.,  20., 20., 22.,  23.

Tavalyi helyezés: 19 (-)

Legnagyobb erősítés: Marquise Brown
Legnagyobb veszteség: Chandler Jones
Legerősebb pont: Elkapni tudó játékosok
Leggyengébb pont: Kyler Murray elégedetlensége

Nagy reményekkel indult neki a Cardinals tavaly a szezonnak, de a kiváló kezdés után úgy omlott össze az egész, mint Kyler Murray MVP kampánya. Azóta csak rosszabbodott a helyzet, mert Murray elégedetlen, Hopkinst pedig szezon elejére eltiltották. Ezek pedig még úgy sem igazán jó jelek, hogy Marquise Brownnal bővült az elkapók száma és a jelenlegi két tight end megtartása mellé még a draftról is elhozták a legmagasabban jegyzett játékost. Azonban mi ennek a gárdának az igazi erőssége? Murray? Kingsbury? Talán ha Hopkins visszatér, akkor a célpontok mélysége említhető meg pozitívumként. A védelem biztos nem, ahol a klub emblematikus figurája és vezére, Chandler Jones elhagyta a csapatot és nagyítóval sem találunk olyan játékost, aki majd számottevő nyomást fog generálni. Valamint a secondary sem, ahol a már egyszer megbukott Jeff Gladney a kezdőben találhatja magát.

18. Miami Dolphins

Helyezések: 12., 19., 19., 21., 22., 23.

Tavalyi helyezés: 17 (-1)

Legnagyobb erősítés: Tyreek Hill
Legnagyobb veszteség: Brian Flores hangos távozása
Legerősebb pont: speedster elkapók
Leggyengébb pont: védőfal

Az offseason Brian Flores némileg meglepő, de annál balhésabb távozásától volt hangos. A kiváló védőguru menesztését a defense várhatóan meg fogja érezni, ahova úgy istenigazából nem is érkezett nagy erősítés. A csapat motorját így kénytelen lesz átvenni az offense, amelynek élére megérkezett a támadóorientált gondolkodású Mike McDaniel vezetőedzői posztra, valamint Terron Armstead és Tyreek Hill megszerzésével a posztjukon két top10-es játékost is bezsebelt a gárda. Utóbbi megszerzésével az egyik legdinamikusabb duó állhat össze Jaylen Waddle mellékszereplésével. A támadófal Armstead és Connor Williams érkezésével sokat erősödhet, de azért ne várjuk továbbra se a legjobbak közé őket, arra talán elég lehet, hogy ne ők nyeljék be a legtöbb nyomást és sacket a ligában. Az igazi áttörést azonban Tuától várja mindenki, mert amennyiben a volt Alabama játékos nem lép szintet, akkor minden erősítés hiábavaló volt.

17. Tennessee Titans

Helyezések: 13., 16., 18., 18., 22., 24.

Tavalyi helyezés: 13 (-4)

Legnagyobb erősítés: Malik Willis potenciálja
Legnagyobb veszteség: A.J. Brown
Legerősebb pont: Derrick Henry
Leggyengébb pont: Elkapók

Nincs talán csapat, aminél nagyobb felfordulás zajlott volna le a draft óta. A.J. Brown távozásával (és Malik Willis érkezésével) két dolog vált biztossá. Az egyik, hogy a Titans nincs win now módban. A másik pedig, hogy továbbra is egy erősen futásorientált csapatot fogunk látni, akik King Henry vállára teszik a hangsúlyt. Amíg Malik Willis nem ugrik a mély vízbe és váltja be a legvérmesebb reményeket, addig minden a támadófalon és az erőfutón múlik. Na meg a védelmen, akik Shane Bowen védőkoordinátor vezetésével tavaly szintet léptek és megmutatták, hogy igenis sakkban tudnak tartani kvázi mindenkit. Ez a csapategység nem igazán változott, de ha a belső fejlődésben és a folytonosságban egy kicsit is bízhatnak, akkor a Titans továbbra is versenyben lesz legalább a csoportelsőségért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!