Connect with us

Érdekességek

Így értékelték az amerikai szakértők a csapatok draftját

René Bugner minden évben összeállít egy szuper táblázatot, amiben több neves amerikai szakértő draftértékelését szedi össze minden csapathoz, ezeket átlagolja, amiből kijön egy sorrend, hogy melyik franchise mennyire draftolt jól az adott évben, legalábbis a szakértők szerint. Ezt láthatjátok alább (a kép kattintásra nagyítható).

18 szakértő értékelése szerint a Jetsé és a Ravensé volt az idei legjobb draft holtversenyben, a top5-be pedig még az Eagles, a Chiefs és a Lions került be. A legrosszabb börzét a Patriots tudhatja magáénak, de nem sikerült jól a szakértők átlaga szerint a Rams, a Dolphins, a Bears és a 49ers draftja sem.

Sokan mondják, hogy a draftot azonnal értékelni hülyeség, csak pár évvel később van értelme, hiszen akkor tudjuk meg, mi lett valójában a játékosokból, ki milyen prospectet választott ki valójában. Ez részben lehet igaz is, azonban a folyamatot most lehet jól értékelni, ami szerint a csapatok draftoltak, és ha volt értelme a börze előtt a játékosok pozitív-negatív tulajdonságainak felmérésének, a prospectek értékelésének, megismerésének, akkor ezt azonnal a draft lezárultával nem dobhatjuk ki a kukába és tekinthetjük semmisnek és értelmetlennek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!