Connect with us

Draft

Még jobban felértékelődik Wilson megszerzése – Broncos draftértékelő

Hosszú-hosszú idő után a Denver Broncos úgy vágott neki az NFL játékosbörzéjének, hogy nem kellett lesnie az irányítókat, nem kellett könyörögni, hogy csússzon egy tehetség, hanem csak szép nyugodtan, csendben várnia, hogy miként alakul előttük a program. Az első nap így unalmas volt a csapat szurkolóinak, de gondolom kivételesen szívesen unatkoztak.

A Russell Wilson csere miatt nem volt első köre a csapatnak és a második körben is csak az utolsó (Ramstől kapott), szám szerint 64. választással húzott a csapat. Emiatt nehéz ítéletet mondani a csapat tevékenységéről, de érdemes azért megvizsgálni, hogy a szűkős erőforrásokból sikerült-e a roster kisebb lyukait befoltozni.

Utólag is mindenképpen elmondhatjuk, hogy a Broncos helyes döntést hozott, amikor lényegében az idei és a jövő évi első két köréért megszerezte a Seattle-től Russell Wilsont, mivel az idei irányító class borzasztó volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jól felhype-olt irányítók csak csúsztak, csúsztak és csúsztak. Kenny Pickett kivételével (akit a Steelers az első kör közepén elvitt) minden magasan értékelt irányító legalább a harmadik körig esett, ez pedig egyértelműen jelzi, hogy egyik csapat sem lát bennük jövőbeli franchise QB-t, mindössze egy elvállalható kockázatként könyvelte el őket.

Ennek fényében talán még jobb döntésnek bizonyult, hogy viszonylag sok drafttőkét sem sajnáltak Wilsonért, mert amennyiben nem szerzik meg, biztosra vehető, hogy a közvélemény egyöntetűen várta volna el tőlük, hogy húzzanak magasan irányítót, márpedig mivel az elmúlt időszakban folyamatosan figyelmen kívül hagyták ezt, jókora súly nehezedett volna a csapatra.

Ezen kívül természetesen bár voltak jó befektetések az idei class játékosai között, de nehéz volt az első 10-15 pick kivételével instant sztárokat találni. A Broncos az idei class elejének feláldozását aligha bánja.

2/64 Nik Bonitto, Edge, Oklahoma

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!