Connect with us

Hír

Így ösztönözték a vereségeket a Brownsnál Hue Jackson ideje alatt

Az NFL lezárta a Browns tankolásával kapcsolatos nyomozását, és nem osztottak ki büntetést, ugyanis semmi bizonyítékot nem találtak arra, hogy fizettek volna vereségekért. Azonban a Sports Illustrated beleásta magát a helyzetbe és olyan dolgokra derítettek fényt, amik ösztönözték a stábot, hogy rossz eredményeket érjenek el. Hue Jackson egyébként már korábban jogi útra terelte az ügyet, hogy tisztára mossa nevét, de az ilyeneket nem nyilvánosan, hanem az NFL saját “bíróságán” tárgyalják – ennek részleteinek járt utána az SI.

A Brownsnak egy rendesen kidolgozott ösztönzői rendszere volt Hue Jackson és a személyzet számára egy négy éves terv részeként 2016 és 2019 közt – amiben az első két évben a győzelmek nem voltak priorizálva és jutalmazva. Például olyan ösztönzők voltak ebben, hogy 2016-ban a liga alsó negyedében kellett lenni elköltött pénzt tekintve és legalább a fizetési plafon 15 százalékát át kellett vinni a következő évre, illetve minimum 11-szer kell húzni a drafton, ebből ötször az első három körben (egy évvel később minimum 10 pick volt kitűzve és négy az első három körben). Emellett 2016-ban és 2017-ben is a liga fiatalabb felében kellett lenni a játékosok snapekkel kiigazított átlagéletkorának mutatójában.

Az első két évben nem volt ösztönző a győzelmek számára, ez 2018-ban jelent meg először. A kitűzött szám 10 győzelem volt, emellett az AFC North második helyét tűzték ki célul és a szezon valamely pontján legalább 6%-os Super Bowl oddsszal kellett rendelkezni.

Egy meg nem nevezett edzői ügynök átnézte ezt az ösztönzői csomagot és az volt az első reakciója, hogy “Te jó ég, egy egy tankolási bónusz” (a 2016-2017-es évekre).

Hue Jackson állítása szerint ezt az ösztönzői csomagot csak azután kapta meg, hogy felvették volna, a szerződésében csak annyi volt, hogy $4,75 millió lesz az éves fizetése és $750 ezret kereshet évente egy ösztönzői csomaggal, ami még tulajdonosi jóváhagyásra vár – végül hat héttel a szerződése aláírása után véglegesítették ezt a főedző állítása szerint. Az NFL nyomozása szerint ellenben Jackson is átnézte ezeket és javaslatokat is tett a módosítására, amit el is fogadtak. Hogy ebben kinek van igaza, az jó kérdés, ellenben az biztos, hogy a Browns ösztönözte a rosszabb eredmények elérését a 2016-17-es idényekben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!