Connect with us

Hír

Kayvon Thibodeaux teljesen egészséges és 17 sacket szerezne újoncként

Kayvon Thibodeaux kicsit ráijesztett a Giants szurkolóira, amikor még tavasszal összeszedett egy kisebb csípősérülést. Most azonban már 100 százalékos állapotban van és elég komoly célokat tűzött ki maga elé – még ha ő nem is gondolja annak.

“Teljesen meggyógyultam és készen fogok állni az edzőtáborra. A szezonnal kapcsolatban viszont nincsenek túlzott elvárásaim: ha tudnék meccsenként egy sacket átlagolni vagy 5-10 tackle-t szerezni, az már jó lenne”

– nyilatkozta az újonc védő (via NFL.com).

Ha ennyi a minimum, milyen lehet a maximum? A 17 sack az toronymagas újoncrekord lenne (a jelenlegi csúcsot Jevon Kearse tartja, aki 1999-ben 14,5 sacket jegyzett első profi idényében), de a 85-170 tackle sem lenne semmi. Amennyiben viszont úgy értette, hogy egy aranyközépútként mondjuk 8,5 sacket és 65 tackle-t szeretne, az már reálisabb cél (bár ez isminimum év újonc védője cím gyanús is lenne) – Micah Parsons  például egy linebacker-pass rusher hibrid szerepkörben tavaly 84 tackle mellett 13 sacket jegyzett újoncként. Thibodeaux szerepköre alighanem más lesz, de a lehetőség papíron abszolút adott.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!