Connect with us

Hír

A Raiders kinevezte a liga történetének első fekete női csapatelnökét

A Las Vegas Raiders tegnap bemutatta új csapatelnökét, Sandra Douglass Morgant, aki az első fekete nő, aki ilyen magas posztot tölt be egy NFL franchise-nál. A Raiderstől nem újdonság az ilyen történelmi lépés bőrszín és nem alapján, hiszen ők nevezték ki annak idején az első női CEO-t (Amy Trask) és az első fekete edzőt (Art Shell) is. Morgan így az NFL csapatok közt a harmadik női- és a harmadik fekete elnök lesz.

A Las Vegas-i születésű Morgan eddig a Nevada Gaming Control Board elnökasszonya és ügyvezető igazgatója volt. Korábban az állam első női fekete ügyvédje lett, de AT&T-nél is töltött be igazgatói szerepet. Férje, Don egyébként játszott az NFL-ben a Minnesota Vikings és az Arizona Cardinals színeiben 1999 és 2002 között.

A Raidersnél eléggé problémás volt az elnöki poszt az utóbbi időben, ugyanis szűk egy éven belül ketten is távoztak a posztról, emellett több régi motoros front office tag is lelépett. Az előző igazgatót, Dan Ventrelle-t azért rúgták ki májusban, mert tájékoztatta az NFL-t, hogy a szervezetnél problémás volt a munkakörnyezet. Néhány, a Raidersnél korábban dolgozó nő is azt állította, hogy zaklatás és egyenlőtlen bánásmód volt tapasztalható a nők felé a csapatnál.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!