Connect with us

Hír

A USC és a UCLA 2024-től “átigazol” a Big Tenbe

Azok után, hogy tavaly a Texas és az Oklahoma bejelentette, hogy a jövőben elhagyja a Big12-et és az SEC-ben folytatja, most újabb nagy változás áll be a konferenciák beosztásába. Az eddig Pac-12 tag USC és UCLA ugyanis 2024-től a BigTen-ben fog játszani – jelentették be maguk az egyetemek.

Az egyetemi foci így abba az irányba tendál, hogy az eddigi 5 nagy konferencia (Power5) helyett két igazán erős konferencia létezzen, a Big Ten és az SEC, amik így 16 csapatosra duzzasztódnak a közeljövőben. Lehet, hogy további csapatok követik ennek a négy egyetemnek a példáját és a jövőben kialakul egy kétkonferenciás rendszer. Mindenesetre ezzel a lépéssel a Big12, az ACC és a Pac-12 nagy hátrányba kerül, amit nem is igazán lehet behozni, hacsak nem állnak össze ők egy közös konferenciává.

A USC-nek és a UCLA-nek azért jó ez a lépés, mert egy erősebb konferenciába kerülnek és jobb csapatokkal mérkőznek meg rendszeresen, a BigTen pedig hatalmasat profitál az óriási Los Angeles-i piacból. Az persze érdekes lesz, hogy hogyan oldják meg a két nyugati parti csapat beillesztését a keleti parti menetrendbe, hogy mindenkinek jó legyen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!