Connect with us

Playbook

FK! Playbook: A Flood koncepció

A támadóstratégáknak több céljuk is lehet egy-egy játék, egy-egy koncepció behívásakor. Például hogy a legjobb emberüket az ellenfél leggyengébb védőjére állítsák rá. Vagy hogy eltereljék a védők figyelmét az egyik oldalra és mindeközben a másikra juttassák a labdát. Vagy épp az, hogy egy területre több támadót küldjenek, mint ahány védő ott van, így gyakorlatilag emberelőnyt kialakítva valaki biztosan üresen lesz. Erre játszik a Flood koncepció is, ami a nevéből adódóan “elárasztja” a pálya egyik oldalát támadókkal. 

A Flood koncepció

A Flood koncepciót sokféleképpen lehet futtatni, de mindegyiknek az a lényege, hogy a támadósor az egyik oldalt “elárasztja” útvonalakkal, több mélységi szinten. Általában három útvonal érkezik az adott oldalra, az első mélyen, a második középtávoliként, a harmadik pedig röviden. Klasszikus példája a go-out-flat kombináció, ahogy ezen az ábrán is látszik:

Flood koncepció

BigBlueView.com

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!