Connect with us

Hír

Ha Brady bejut a Super Bowlba, akkor több rájátszás győzelme lesz NFC-csapatok ellen, mint bárkinek

Kis túlzással már minden létező rekord Tom Brady nevéhez fűződik, de az idei szezon végére akár még egyet magáénak tudhat, ráadásul egy nagyon különlegeset, figyelembe véve a körülményeket. Ugyanis ha a Buccaneers (nem első kiemeltként) bejut a Super Bowlba, akkor Bradynek lesz a legtöbb rájátszás-győzelme NFC-s csapatokkal szemben a történelem során – emeli ki John Breech. Pedig még csak ez lesz a harmadik idénye NFC-s csapat irányítójaként.

A jelenlegi rekordot Brett Favre tartja 12-vel (11 a Packers, egy a Vikings színeiben), mögötte 10 van Joe Montanának, Aaron Rodgersnek és Tom Bradynek. Brady ebből a 10-ből hatot a Patriots színeiben szerzett Super Bowlok alkalmával, majd a Buccaneersszel két év alatt négyet tett hozzá. Szóval ha kétszer nyer a Tampa idén a rájátszásban, akkor Brady beállítja a rekordot, ha pedig háromszor, akkor meg is dönti. Ehhez az kell, hogy a Bucs ne legyen első kiemelt, majd nyerjen a wild card körben, a divisional roundban és a konferenciadöntőben is, tehát eljusson a Super Bowlba.

Az is egy elképzelhető forgatókönyv, hogy lesz egy Packers-Buccaneers konferenciadöntő ezért a rekordért Brady és Rodgers között. Ehhez az kell, hogy egyikük se legyen első kiemelt az alapszakasz után és eljussanak a konferenciadöntőbe – ami egyáltalán nem lehetetlen szcenárió.

Ha nem csak NFC-s csapatokat nézünk, akkor Brady 35 győzelemmel áll az örökranglista élén, amit jó eséllyel soha senki nem fog megdönteni, a második helyen Joe Montana áll 16-tal, tehát fele annyi győzelme sem volt a 49ers legendás QB-jának (és senki másnak) a rájátszásban, mint Bradynek. Az aktív játékosok közül Aaron Rodgers van a második helyen 11 győzelemmel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!