Connect with us

Hír

Közel volt a megegyezés, de végül nem tudott hosszabbítani Orlando Brownnal a Chiefs

Hiába volt nagyon pozitív a felek hozzáállása a hosszabbításhoz, végül nem tudott megegyezni a Chiefs és a left tackle Orlando Brown, így a támadófalember idén franchise tag alatt fog játszani. Ez 16,7 millió dollárt jelent a számára, ami 7 millióval kevesebb, mint a poszt csúcsfizetése, ám állítólag ennek ellenére nincs harag és jövőre majd újra megpróbálják a felek.

A Chiefs tavaly egy első körös picket adott Brownért, ami miatt extrém jó pozícióban volt a left tackle. Ezt a Chiefsnél is tudták, ajánlottak is egy 6 éves, 139 millió dolláros szerződést neki (23,16 millió dollár/év), ugyanakkor annyira kevés volt benne a biztonsági garancia, hogy a játékos nem fogadta el az ajánlatot.

Adam Schefter információi szerint bár az aláírási bónusz jó vaskos volt (30,25 millió dollár), de a szerződés első öt éve csak 95 milliót fizetett volna neki (Mike Garafolo szerint csak 91 milliót). Vagyis az utolsó évében 44 millió dolláros gázsija lett volna, amit nyilván soha nem kapott volna meg, mindössze azért csapták hozzá, hogy felvigye a teljes szerződés átlagát. Így a 23,16 millió/év valójában csak évi 19 millió dollár volt és ugyan a jövő évi fizetését is garantálta volna a Chiefs, Brown ennél többet szeretett volna.

A Chiefs részéről érthető, hogy nem akar piac teteje fizetést adni a jó, de nem kifejezetten elit Brownnak, ellenben a játékos oldaláról is érthető, hogy nem fogadott el egy gyakorlatilag évi $20 millió alatti szerződést, hiszen ez valójában egy top jobb oldali tackle fizetés “csak”, ő pedig épp azért jött el a Ravenstől, mert a bal oldalon akar játszani és ennek megfelelő fizetést is szeretne kapni.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x