Connect with us

Hír

McDaniels: “Nem vagyok Bill Belichick” – és már nem is akar az lenni

Josh McDaniels első főedzői állása óriási katasztrófa volt Denverben: két év alatt 11-17-es mérleget hozott össze, elcserélte Jay Cutlert, többször összeveszett többek közt a sztárelkapó Brandon Marshallal és sokakkal megutáltatta magát, így második szezonja vége előtt menesztették is. Ez azonban már 12 éve volt, ez idő alatt pedig sok ideje volt fejlődni, tanulni a hibáiból, érettebbé válni, átgondolni, mit hogyan szeretne csinálni. Így kapta meg második esélyét főedzőként a Las Vegas Raiders élén.

“Nem vagyok Bill Belichick, és ezt nem szégyen kimondani. Bill a valaha volt legjobb futballedző, és megvannak a saját jellegzetes módjai, ahogy csinálja a dolgokat. Most már kevésbé gondolok arra, hogy mit csináltunk volna New Englandben, inkább hogy én mit szeretnék csinálni. Hiszek magamban, mint edző. Az itteni hangulatot nem másolnom kell, hanem magamnak kialakítanom.”

– mondta a főedző Peter Kingnek, aki látja McDanielsen a változást: Denverben a játékosok elérhetetlen főnöknek gondolták, akinek nem lehetett ellent mondani, most azonban inkább társként tekint a játékosokra és tudja, hogy a régi útja nem működik a mai fociban.

A második esélyét nem azzal tölti, hogy valakit másolni akar, amivel nem is volt igazán komfortos akkoriban sem. Már nem akar mindent a saját kezében tartani, nem akar general manager lenni, nem akar mikormenedzselni mindent, nem akarja a Patriots élményt áthozni új csapatához, és megpróbálja a saját útját kialakítani.

“12 éve volt már, hogy vége lett az első főedzői állásomnak, és sokszor hallja az ember, hogy mások rászánták az időt, hogy rájöjjenek dolgokra. Ez mindenkinek mást jelent. Én igyekeztem rájönni, hogy mit csináltam nyilvánvalóan rosszul. Az egót le kell vetkőzni és kimondani, hogy ebben bizony szar voltam, ez egy nagyon rossz döntés volt, vagy nem úgy bántam az emberekkel, ahogy szerettem volna.”

– ezt már Charles Robinsonnak mesélte McDaniels.

Mindenhonnan azt hallani tehát, hogy McDaniels megváltozott és már teljesen máshogy áll a főedzőséghez, mint korábban. Kíváncsian várjuk az eredményét a rendkívül erős AFC Westben.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2022-07-26 15:11

“nem akar mikormenedzselni mindent”
Miért, mikor akar menedzselni mindent? :D :D

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x