Connect with us

Prémium cikkek

Murray nem ér 46 milliót és a Cardinals nem is ad neki ennyit – a Kyler Murray szerződés

Kyler Murray kiharcolt magának egy 5 éves, 230,5 millió dolláros szerződést, amivel a liga második legjobban kereső irányítója lett az új pénzt tekintve. Ezt az átlagot persze rontja az újonc szerződéséből maradt utolsó év és az ötödik éves opció, de volt esély arra, hogy orrnehéz lesz a kontraktus. Ehhez képest a korábbi 1/1-es pont annyit kapott, amennyit jósoltam neki, és az a kanyarban sincs a 46 millióhoz képest. A Kyler Murray szerződés.

Mennyit ér Kyler Murray?

A fentebb linkelt cikkben azt írtam, hogy “Kyler Murray tehát nagyjából évi 35 millió dollárt ér a tendenciák, a teljesítménye/potenciálja és az újonc szerződésének hátra maradt része alapján. Mivel a következő két szezonban 35 millió dollárt keresne, ha ehhez hozzádobnánk Josh Allen évi 43 milliós szerződését, akkor a következő nyolc évben 36,625 millió dollárt átlagolna, ami a cap növekedésével kiigazítva még védhető is lenne. A Cardinals egyszerűen a Bills példáját követve előre megfizetné a potenciált.”

Ez szinte centre pontosan bejött, bár egy valamiben tévedtem: nem hittem, hogy a Cardinals hajlandó lesz ezt az árat megadni a tavalyi szezon második felében és a rájátszásban csúnyán megégő irányítónak. Ezzel együtt meg kell dicsérni az Arizona menedzsmentjét, mert bár hosszú időre elkötelezték magukat Murray mellett, mindezt vállalható keretek között tették. Úgy tűnik, hogy egy bolond nem csinál százat és attól, hogy a Browns hajlandó teljesen garantált nettó 46 milliós szerződést adni egy eltiltás előtt álló, legutóbb 2020-ban pályára lépő irányítónak, másnak még nem ment el a józan esze.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!