Connect with us

Prémium cikkek

Mennyit ér Kyler Murray?

Az NFL egyik legizgalmasabb kérdése jelenleg az, hogy mikor és milyen szerződést fog kapni Kyler Murray a Cardinalstól. A helyzet egyáltalán nem triviális, a Cardinals teljesen jogosan hezitál: ma már évi 40 millió dollárnál kezdődik egy franchise QB szerződése, de a korábbi 1/1-es egyetlen rubrikát sem pipált ki ahhoz, hogy ezt az összeget idén megkapja. Mennyit ér Kyler Murray?

Murray a 2019-es draft első körének első választásával került a Cardinalshoz és azóta folyamatosan fejlődve a liga egyik üde színfoltja lett. Ez ugyanakkor nem jelent egyértelmű minőséget, és bár nehéz, sőt fölösleges azon vitatkozni, hogy Murray a liga első felébe tartozik a posztján, de közel sem mindegy, hogy egy top 10-es vagy top 16-os irányító-e. Egyelőre nincs sem szakértői, sem szurkolói konszenzus a kérdésben, ráadásul a nyilatkozatok és a riportok alapján a csapatnál sem tudják eldönteni, hogy Murray Josh Allen vagy Carson Wentz karrierívét fogja-e követni, esetleg megragad Kirk Cousins szintjén – így pedig nehéz 200 millió dolláros szerződésekről tárgyalni.

Igen is, meg nem is

A nyers statisztikákat böngészve Murray semmi extrát nem nyújt. Mindhárom szezonjában volt pontosan 12 INT-je, soha nem passzolt 4000 yardot és soha nem volt 26-nál több TD-je; a passzpontossága is teljesen átlagos (66,6) és a rosszmájúak szerint csak egy elég jól passzoló futó. Utóbbiban olyan szinten van igazság, hogy Lamar Jackson mellett egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből és a legtöbb futó is megirigyelné a mozgását, de az nem igaz, hogy ne lenne egy jó irányító.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!