Connect with us

Hír

Aaron Donald sisakkal verte a Bengals játékosait

Közös edzést tartott a tavalyi Super Bowl két résztvevője. A kezdeti riportok arról szóltak, hogy ritka barátságos volt az edzés és nincs semmi feszültség a játékosok között, aztán kirobbant egy óriási tömegverekedés. A videón jól látható, hogy Aaron Donald átment Myles Garrettbe és sisakkal kezdte ütni a Bengals játékosait (ráadásul egyből kettővel).

Emiatt többen is arról kezdtek írni a Twitteren, hogy a Browns pass rusheréhez hasonlóan Donaldnak is járna valamilyen büntetés (Garrett Mason Rudolphot suhintotta meg párszor egy alapszakaszmeccsen még 2019-ben), és úgy gondolják, ha a liga igazságos, akkor ebből is egy legalább hatmeccses eltiltás lesz.

Az NFL-nek azonban nincs hatásköre megbüntetni a játékosokat edzésen történtek miatt, erre csak a csapatok jogosultak. Így pedig nem várható eltiltás, hiszen a Rams nem fogja így büntetni a liga legjobb játékosát.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2022-08-26 13:22

Szerintem inkább tudott róla mint, sem, hogy a sisakokkal leadott ütések sérülést okozhatnak.

playmaker90
playmaker90
2022-08-26 12:42

Érdekes hogy nyilvánosságra került videóról nem dönthet a liga, de amikor pl tavaly valamelyik okos játékos talán a 9ersnél feltett videót hogy contact edzés volt ami még nem lehetett volna mehet az eltiltás de ha hugyosra vernek valakit az nem. Mit ne mondjak érdekes… Bezzeg ha nem liga kedvencről lenne szó..

katonadani
Reply to  playmaker90
2022-08-26 14:43

csapatot lehet büntetni edzésszabályok megszegéséért, csak játékost nem (illetve azt is lehet, de azt csak a csapat teheti meg)

JackEasterby
JackEasterby
2022-08-26 12:41

Ezt a Mayock-Brown incidens kapcsán írták még 3 éve.

“Ha a Raiders a viselkedése/a csapat szabályainak megszegése miatt eltiltja Brownt (amihez lenne is jogalapja és millió szemtanúja), akkor azzal elvileg a garantált tartalmakat is semlegesítené. Ez az ügy olyan komoly egyébként, hogy ha a Raiders nem is tiltja el Brownt, az NFL még mindig megteheti saját jogon a magaviseleti kódex megszegéséért.”

nincs
nincs
2022-08-26 09:41

Mivel a videó feltöltésre került az internetre, így alkalmassá vált arra, hogy az NFL rossz hírét keltse nagy nyilvánosság előtt… Ennél fogva rendezvény/esemény időpontjától, helyszínétől függetlenül eltilthatná a Liga – ha akarná, és érdekében állna, – vagy nem?

Pizsama
Pizsama
2022-08-26 07:49

Rams drukkerként is elítélem a dolgot.
Sajnos Donald-dal igenis vannak bajok ilyen téren. Lehet egy radikálisabb büntetés nevelő hatású lenne (LOL, persze).
Ugyanakkor azt is el tudom hinni, hogy az ellenfelek gyakrabban provokálják őt (fizikálisan vagy verbálisan), mint más Rams játékosokat.
De a sikert és a provokációt is tudni kéne kezelni.
Úgy tűnik ez nem megy neki.

Snagal
Snagal
Reply to  Pizsama
2022-08-26 08:29

Egyetértek.
Az ilyen kaliberű “szupersztárokat” is keményen kéne szankcionálni, hogy ne torzuljnaka odáig, hogy nekik mindent szabad, csak azért mert sztár játékosok.

R4v3N
R4v3N
2022-08-26 07:46

Micsoda példakép ez a Donald is.
Gratulálok!
Biztos, hogy eltiltanám!

Skyfire
Skyfire
2022-08-26 07:26

tehát ha fogadok, ha a szállodába lekeverek egy pofont arra van hatásköre az NFL-nek, de “hivatalos” NFL rendezvényen ha 2 csapat között ilyen szintű erőszak van, az rendben van :D okééé, gondolom a kis lurkók nem néznek twittert, internetet tehát nem láthatják…tökéletes példamutatás

frankovics.andras
frankovics.andras
Reply to  Skyfire
2022-08-26 07:40

Verekedni, lövöldözni, faszozni, nőket inzultálni csúnya dolog, enyje-benyje.
Na de fogadni, vagy füvet szívni? NA AZT NEM!

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Skyfire
2022-08-26 07:42

Az NFL nem a “rossz” dolgokat bünteti, hanem a fegyelmi szabályzata szerint jár el. Gondolom, ebben benne van a hatáskörének pontos leírása, a folyamat, hol, milyen feltételekkel, kit, mit, hogyan, stb.
Szerintem pár perc gondolkodás után te is rájössz, hogy az a kisebbik rossz, ha a saját leírt és elfogadott fegyelmi szabályai szerint jár el, még ha az nem is feltétlenül tökéletes és kimaradnak belőle dolgok – ami azért az életben tapasztalt dolgokkal korrigálható -, minthogy önkényesen, érzésre, a saját döntése alapján gyakorlatilag bármilyen szabályozás nélkül büntetgethet.

pritek
pritek
2022-08-30 21:49

Hagyni kellett volna sporiknak, hogy Humphries osszeverje a kis fojtogatos gorenyt a WC korben. Le kene felezni a kokszot kulonben par ev es sitten lesz mert osszeveri az asszonyt.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x