Connect with us

Hír

Jimmy Garoppolo belement a fizetéscsökkentésbe, marad (?) a 49ersnél

Jimmy Garoppolo belement a fizetéscsökkentésbe, írja több forrás is. Ez elméletben azt jelenti, hogy marad a 49ersben, viszont ezáltal könnyebben el lehet cserélni, így még nem teljesen lefutott a történet.

A veterán irányító idei fizetése 25 millió dollárt volt az eredeti szerződésével (ebből egy cent sem volt garantált) és jövőre szabadügynökké vált volna. Az új kontraktus aláírásával viszont:

  • egyrészt kapott 6,5 millió dollár teljesen garantált tartalmat (és 500 ezer dollárnyi roster bónuszt), vagyis most más biztos, hogy nem vágja ki a 49ers;
  • másrészt lemondott bő 18 millió dollárról, amiből 9 millió dollárt ösztönzőkkel és játékidővel visszaszerezhet.

Garoppolo tehát belement abba, hogy egy egészen jól fizetett csere legyen a 49ersben, illetve megkönnyítette a QB-hiányos csapatoknak a cserét, ugyanis legrosszabb esetben is csak 16 millió dollárba kerülne, ami azért bőven korrekt ár. Emellett joga lett arra, hogy ő döntse el, melyik csapathoz kerüljön (no trade záradék), illetve jövőre a 49ers nem tehet rá franchise taget (no tag záradék), így mindenképp tesztelheti majd a piacot.

Igazi win-win helyzet mindenkinek. A 49ers vagy el tudja cserélni így Garoppolót legalább egy második napos pickért a november eleji trade határidőig, vagy lesz nagyon baráti áron egy olyan cseréje, akivel már kétszer is NFC-döntőbe jutott a csapat. Az irányítónak is megérte az üzlet, ugyanis valószínűleg senki nem adott volna neki ennél többet a piacon (tudja, hiszen engedélyt kapott az ügynöke a piac felmérésére), miközben még mindig a saját kezében a sorsa.

Egyetlen hátulütője lehet a sztorinak, ez pedig az öltöző megosztása, ugyanis Garoppolo egy kedvelt figura a játékosok körében, így 2-3 rosszabb Lance-meccs esetén előjöhetnek hangok a csapattársaktól, hogy őt kellene betenni a kezdőbe – amit a 49ers szervezetileg értelemszerűen nem szeretne.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!