Connect with us

Hír

Jimmy Garoppolo belement a fizetéscsökkentésbe, marad (?) a 49ersnél

Jimmy Garoppolo belement a fizetéscsökkentésbe, írja több forrás is. Ez elméletben azt jelenti, hogy marad a 49ersben, viszont ezáltal könnyebben el lehet cserélni, így még nem teljesen lefutott a történet.

A veterán irányító idei fizetése 25 millió dollárt volt az eredeti szerződésével (ebből egy cent sem volt garantált) és jövőre szabadügynökké vált volna. Az új kontraktus aláírásával viszont:

  • egyrészt kapott 6,5 millió dollár teljesen garantált tartalmat (és 500 ezer dollárnyi roster bónuszt), vagyis most más biztos, hogy nem vágja ki a 49ers;
  • másrészt lemondott bő 18 millió dollárról, amiből 9 millió dollárt ösztönzőkkel és játékidővel visszaszerezhet.

Garoppolo tehát belement abba, hogy egy egészen jól fizetett csere legyen a 49ersben, illetve megkönnyítette a QB-hiányos csapatoknak a cserét, ugyanis legrosszabb esetben is csak 16 millió dollárba kerülne, ami azért bőven korrekt ár. Emellett joga lett arra, hogy ő döntse el, melyik csapathoz kerüljön (no trade záradék), illetve jövőre a 49ers nem tehet rá franchise taget (no tag záradék), így mindenképp tesztelheti majd a piacot.

Igazi win-win helyzet mindenkinek. A 49ers vagy el tudja cserélni így Garoppolót legalább egy második napos pickért a november eleji trade határidőig, vagy lesz nagyon baráti áron egy olyan cseréje, akivel már kétszer is NFC-döntőbe jutott a csapat. Az irányítónak is megérte az üzlet, ugyanis valószínűleg senki nem adott volna neki ennél többet a piacon (tudja, hiszen engedélyt kapott az ügynöke a piac felmérésére), miközben még mindig a saját kezében a sorsa.

Egyetlen hátulütője lehet a sztorinak, ez pedig az öltöző megosztása, ugyanis Garoppolo egy kedvelt figura a játékosok körében, így 2-3 rosszabb Lance-meccs esetén előjöhetnek hangok a csapattársaktól, hogy őt kellene betenni a kezdőbe – amit a 49ers szervezetileg értelemszerűen nem szeretne.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2022-08-29 23:49

“Igazi win-win helyzet mindenkinek. A 49ers(-nek) …lesz nagyon baráti áron egy … cseréje, …”

Eddig nem arról volt szó, hogy nem szülne jót, ha rosteren maradna? Mert csak feszkó lenne belőle, meg Lance vállára is fölösleges nyomást helyezne Jimmy maradása? Vagy ez most már nem áll fenn?
Esetleg Shanny is belátja lassan, hogy a Lance projektet el kell(ene) engedni? :)
Fiúk! Üdv a klubban!

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Fetyke
2022-08-30 04:55

Erre a kommentre megadom a féregségi bizonyítványt.
Lensz gazdájának meg +1 rivót.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2022-08-30 09:19

Ugyan Fetyke! Egy ilyen kedves fijú, aki mindig ojan ártatlan képpel mosojog és lepókhálózza a használaton kívül rekett pornósnagyikat, no meg néha egészen ügyes is, majdnem mint MVP Trub… Há méne maradna ottan, hamár ennyire mekszokták őtet arrafele? Naugyi. Főleg, hogy még lejis mondott a kinemfizetett fizeccségérő…
Mongyuk eztet a Lenszes reménykedést én se értettem igazán a gazda telepvezetőjétől. Ebből még korbáccsal sem ver ki rendes munkát a gyapotfődön…

JackEasterby
JackEasterby
2022-08-30 14:15

Ahogy látom Fetyke hozzászólása miatt lett megírva az utolsó bekezdés. :)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x