Connect with us

NCAA

NCAA – BIG12 szezonbeharangozó

NCAA szezonbeharangozó cikksorozatunk következő állomása a BIG12, ahol tavaly vaskos meglepetés született. A két nagyágyú, a Texas és Oklahoma azonban elég jól erősített az offseasonben és feltehetőleg konferenciagyőzelemmel együtt szeretnék otthagyni majd a csoportot.

Oklahoma Sooners

Legnagyobb erősség: Támadórendszer lehetőségei

Lincoln Riley és Caleb Williams távozása után furcsa lehet ilyet leírni, de a Jeff Lebby – Dillion Gabriel irányító-koordinátor páros legalább olyan izgalmas mint az USC-hez távozó duó. Sőt, ez a tandem már dolgozott együtt az UCF-nél 2019-ben, így várhatóan tökéletes közeli összhang alakulhat ki közöttük. Ez lesz megtámogatva egy pofás támadófallal és pár nagyobb skill tehetséggel, mint például Marvin Mims elkapó poszton. Gabriel mozgáskultúrája és dobótechnikája abszolút lehetővé teszi, hogy akár sok option játék legyen, ugyanakkor azt is, hogy mélyen is teszteljék az ellenfelek védelmeit.

UCLA lands its likely QB of the future in Dillon Gabriel - Los Angeles Times

Legnagyobb erősítés: Brent Venables

A fentebb említett duó mellett természetesen az új főedző, a Clemson védőkoordinátori székéből érkező Brent Venables felé is nagyok lesznek az elvárások. A Sooners defense az elmúlt éveket folyamatosan a liga második felében zárta, ezen pedig nem lesz nehéz javítani. Venables a Clemsonnal az elmúlt öt évben négyszer is a legjobb 10-ben zárt kumulatív és egyes hatékonysági mutatók tekintetében, emellett kitűnő szeme van hozzá, hogyan aknázza ki emberei erősségeit.

Legnagyobb kérdőjel: Front7

Ez azonban nem lesz a legegyszerűbb feladat, mert hiába van jó szeme a mesternek, ha egyszerűen nem elég tehetséges a keret. Márpedig a secondary hiába néz ki pofásan, előtte már nagy bajok vannak. Venables rendszere ráadásul nagyban épít a linebackerekre, akik egy-egy jól irányzott blitz-cel és coverage feladatokkal is meg vannak bízva. Nos, az oklahomai egységben nagyítóval kell keresni azokat a játékosokat, akiket nyugodt szívvel a pálya közepén ott lehet hagyni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!