Connect with us

Minden ami NFL

7 csapat, amelyik javulni fog a tavalyi évhez képest

A naptár ezen szakaszában még minden (na jó, majdnem minden) szurkoló optimista, várja a szezont, ahol a kedvenc csapata majd jobb lesz és előrelép az előző évhez képest. Egyeseknél ez így is lesz, másoknál viszont nem. Most azokkal a csapatokkal foglalkozunk, akiktől tényleg javulás várható 2022-ben, azaz jobb mérleget fognak elérni, mint 2021-ben. 

Baltimore Ravens

2021-es mérleg: 8-9

Azt hiszem a Ravens helyét a listán nem kell különösebben magyaráznom annak, aki emlékszik a tavalyi elképesztő sérüléshullámra, ami végigsöpört a Hollókon. Nem elég, hogy a liga legsérültebb csapata volt a Ravens, de konkrétan a történelem legtöbb sérüléssel sújtott együttese volt, mióta a Football Outsiders nézi ezeket az adatokat. A teljesség igénye nélkül hagyott ki meccseket a kezdőből Lamar Jackson, JK Dobbins, Ronnie Stanley, Rashod Bateman, Marlon Humphrey, Marcus Peters és Derek Wolfe, közülük legtöbben elég hosszú időt, többen a teljes szezont. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy ilyen sérüléshullám sújtsa a Ravenst 2022-ben is.

Ha pedig legalább átlag egészséges ez a keret, akkor nem hogy a pozitív mérlegért kell küzdenie, hanem minimum a csoportgyőzelemért, de a Super Bowlra sem esélytelenek Harbaugh fiai. Nem véletlen, hogy december elsején még konkrétan első kiemeltek voltak az AFC-ben, csak utána már tényleg minden összeomlott. De nem csak a sérülések miatt várható javulás a Ravenstől. Tavaly az 5. legrosszabb turnover mutatóval rendelkeztek és a legrosszabb sack marginnal – mindkét adat esetében pozitív regresszió várható. Plusz amellett sem lehet elmenni, hogy jóval könnyebb lesz a sorsolásuk a tavalyinál, a vegasi oddsok alapján a 11. legkönnyebb – ez az előnye annak, hogy a csoport utolsó helyén végeztek, hiszen így nem a Chiefsszel, a Titansszel és a Cowboysszal kell játszaniuk, hanem a Broncosszal, a Jaguarsszal és a Giantsszel.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!