Connect with us

Hír

A Dolphins franchise taget tett Mike Gesickire, hogy a padon üljön

A Dolphins kisebb meglepetésre tavasszal franchise taget tett Mike Gesickire. A döntés védhető volt, a tight end átlagon felüli szintet képviselt a posztján és hasznos fegyvere volt Tua Tagovailoának. Hiába azonban a támadó 10,9 millió dolláros fizetése, az új menedzsment nem számol vele.

Gesickit az elmúlt két szezonban átlagosan 94-szer vették célba, amiből idényenként 63 elkapás és 742 yard született. Idén viszont kiszorult a kezdőből, három találkozó után csak hat targetje és elkapása van 48 yardért (illetve egy hatpontosért), vagyis ilyen ütemben 34 elkapással és 272 yarddal fejezné be az idényt. Nem mintha a kezdőnek számító Durham Smythe sokkal jobban teljesítene (öt elkapás, 42 yard), de cserébe közel 11 millió helyett csak 2 millió dollárt visz haza.

Nem kizárt, hogy ez a szezon második felében még változhat, mert Gesicki egy jó játékos, de az eddigiek alapján nem túlzás azt állítani, hogy a tight end tagelése volt az idei piac egyik legnagyobb baklövése. Főleg hogy akkor már az új stáb volt a helyén, amely tudta, hogy ebben a rendszerben fontos a blokkolás egy tight endnél, Gesicki pedig sosem volt jó a játék ezen részén. Elképzelhető, hogy úgy gondolták, majd hirtelen megtanul blokkolni, de merész vállalás volt és a jelek szerint nem is jött be, ezért szorult Smythe mögé.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
1 year ago

Ez az egész olyan, mint amikor a rosszul nevelet kölyök képeten a meglévő játékaival játszani, hanem mindig másik kell neki.
Gesicki vagy egy meg/túlfizetett TE vagy egy alufizetett WR.
Hogy mitől lesz valaki létszám feletti egy olyan ligában, ahol egy kulcsposzos játékos elvesztése a szezon végét jelentheti, azt fel nem foghatom. Ráadasul a sértülés önmaga nem egy kockázat, hanem minden csapatnál biztosan bekövetkező káresemény, ami ellen nem véd a biztosító., hacsak nem biztosítanak azonos minőségű játékost.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x