Connect with us

Hír

A Pro Bowlba választott játékosok többé nem mondhatják le a részvételt

Ahogy mi is írtunk róla, az NFL megelégelte a Pro Bowl népszerűtlenségét, így az 1951 óta megszokott (elméletben) kontakt mérkőzés helyett a hét folyamán ügyességi feladatokban mérik össze a játékosok a tudásukat, majd vasárnap egy flag foci mérkőzést játszanak egymás ellen AFC-NFC felosztásban. További újítás, hogy mostantól a Pro Bowlba választott játékosok többé nem mondhatják le a részvételt pusztán azért, mert nincs kedvük hozzá – Ian Rapoport és Tom Pelissero információi szerint a sérülteken (és a Super Bowlba jutottakon) kívül mindenkinek kötelező a részvétel a Pro Bowl Gamesen.

Ez több szempontból is jó újítás. Egyrészt sokkal érdekesebb a legnagyobb sztárokat látni egymással vetélkedni, másrészt így soha többet nem fog előfordulni, hogy hatodik-hetedik tartalékként Andy Daltonok bejussanak a Pro Bowlba. Persze továbbra sem kizárt, hogy egy-két sztár bekamuzik valamilyen sérülést, de mivel ezt az új szabályt az NFL és a játékosok szakszervezete közösen hozta létre, így a legtöbb Pro Bowler alighanem tiszteletét teszi majd az eseményen.

Emellett kiderült, hogy a Pro Bowl hetet záró flagfoci meccset 7 vs. 7-ben játszák majd a csapatok falemberek nélkül, de ez nem jelenti azt, hogy nekik ne lenne majd kitalálva valami érdekes kihívás. Plusz a Pro Bowl Games győztes konferenciájának kilétét nem a flagfoci dönti el, hanem az, hogy ki szerzi a legtöbb pontot valamennyi játékot és ügyességi feladatot figyelembe véve. A nyertes csapat tagjai 84 ezer dollárral lesznek gazdagabbak, míg a vesztesek 42 ezer dollárral vigasztalódhatnak.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
slowmotion80
slowmotion80
1 year ago

értelmetlen ez a “csak sérülten lehet kihagyni” kitétel.17 hétnyi full kontakt harc után nem az a kérdés, hogy ki nem sérült, hanem hogy ki tud ennek ellenére is pályára lépni…

ahanem
ahanem
1 year ago

nagyon sok jó, de sérült játékos lesz így a szezon befejeztével

Zsolt Sipos
Zsolt Sipos
1 year ago

Vissza kéne tàn menni Hawaiira, oda mindenki elment, sőt a csalàdjàt is vitte.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x