Connect with us

Hír

Pete Carroll: Miért kellene lejjebb adnunk az elvárásainkat?

A Seahawks több első körös pickért és játékosért cserébe megvált Russell Wilsontól, a csapat két legjobb irányítóját pedig Drew Locknak és Geno Smith-nek hívják. Már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy ne támasszunk nagy elvárásokat a csapat teljesítményével kapcsolatban, de a főedző Pete Carroll nem így látja.

“Miért kellene lejjebb adnunk az elvárásainkat? Egyáltalán nem érzem ennek a szükségességét és nem érdekel, ki mit gondol. Az emberek mindent összebeszélnek, de fogalmuk sincs a dolgokról. Az elmúlt huszonvalahány évben 10 győzelmet átlagoltunk [az egyetemi csapataival együtt – a szerk.], miért gondolnám úgy, hogy most ez nem jön össze? Semmi okát nem látom annak, hogy lejjebb kellene tennünk a lécet

– mondta Carroll az ESPN-nek.

A 70 éves főedző karrierje során 83-19-es mérleget ért el az egyetemen és 163-114-1-es mutatója van az NFL-ben, ami átlagban tényleg szinte pontosan 10 győzelem szezononként. Az is mellette szól, hogy a Seahawks edzőjeként 2010 óta csak négyszer nem ért el 10 győzelmet, de még abból is egyszer sikerült csoportgyőztesként rájátszásba jutni (7-9-es mérleggel 2010-ben). Ugyanakkor ellene szól, hogy tavaly Russell Wilsonnal sem sikerült pozitív mérleget elérni és nem igazán van érv amellett, hogy ez Geno Smith-szel megváltozhat.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2022-09-07 05:23

Nem akarok megbántani senkit, de ez a szezon alighanem fájni fog Seattle-ben is. Az irányító hiánya nem kis testi hiba az NFL-ben szvsz. Tudom nem értek semmit a játékhoz, de ezek a csodák az esetek legnagyobb részében elmaradnak. Nálunk (Pats) a szakmai stáb finoman szólva is felemás összeállítása, itt egy valódi első számú irányító hiánya. Ezeket szerintem nem lehet megugrani, csak mert a főedző egy kiváló kvalitású, elképesztő tapasztalatokkal rendelkező mester. Ha ez így lenne , akkor tényleg mindenki más a hülye.

Amit Carrol mond, hogy a múltra hivatkozik, végképpen hiteltelenné teszi számomra. Ha azt taglalná, hogy mennyire jó Geno, milyen parádés rendszerük van, bár azt is nehezen hinném el, de még megjárná. Ehelyett az, hogy arra hivatkozik, hogy szoktunk nyerni, tehát most is így lesz, leginkább üres frázisnak tűnik. Meglátjuk.

camillo 7777
Reply to  csak ezt ne
2022-09-07 10:35

Egyetértek minden szavaddal.

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  csak ezt ne
2022-09-07 10:25

Nagy koponya a fickó, tud hozzátenni a csapathoz, de beszédes, ha valaki ilyen érveket hoz fel, mint ő. Rég rossz, ha valaki visszafelé tekint, pláne ilyen nagyívűen. Nyilván
ezzel csak a pesszimista jóslatokkal akar vitázni, de az nem érv, hogy
ha tegnap jó idő volt, ma is az lesz. Húzó játékos helyére gyengét hoztak, tessék elmagyarázni, hogy mi is értsük az optimizmust.

A fogadóirodák 5,5 W-t várnak, első meccsen 6,5-es underdogok a Broncos ellen. De ha van valami nagyon pozitív a csapatban, ami csak belülről látszik, akkor hétfőn (kedden) totógyilkos meccs várható.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  csak ezt ne
2022-09-07 06:13

szerintem nem úgy hivatkozik a múltra, mint ahogy te gondolod.
hanem szerintem úgy, hogy tudjuk hogyan kell alkalmazkodni a helyzethez, ki tudjuk hozni abból a maximumot, eddig is sikerült, most is sikerülni fog. úgy véli ezzel a kerettel is ki tud hozni pozitív szezont. eleve nem ugorhat neki úgy a szezonnak egy HC hogy meg van @szódva az egész, tehát a nyilatkozat szerintem rendben van. ebben benne van az is hogy a végén csak 6W lesz (vagy kevesebb), de akkor majd lesz mit korrigálni a következő szezonokra. drafttőke mindenesetre lesz hozzá.

Zoard
Zoard
2022-09-07 10:22

jól kell tudniuk alkalmazkodni ahhoz hogy Genóból kihozzák a legtöbbet, de az valószínűleg nem lesz elég arra sem mint tavaly Wilsonnal.
/óvatos becslés/
Aztán kiderül januárra hogy ez a Carollal ez egy agónia kezdete esetleg közepe vagy vége…

Tizenkettes
Tizenkettes
2022-09-08 04:36

Pár embert bevitt Carroll az erdőbe… Nem jósol, csak azt mondja, a célt csak azèrt, mert Wilson elment, nem fogják lejjebb adni. Egy edzőnek az a dolga, hogy doppingolja a játékosait, el kell hitetnie velük, hogy jók. Carroll már a múltja miatt sem mondhatja azt, hogy cél a top 5-ös draftpick.
Carroll úgy tűnik, mintha a múlttal akarná megjósolni a jövőt, pedig csak azt mondja: korábban is voltak nehéz időszakok, de jöttek az eredmènyek, pedig akár fel is adhatták volna a szezont. Az üzenet lényege, hogy semmi értelme jósolgatni.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x