Connect with us

Hír

Tuának állítólag agyrázkódás helyett hátsérülése van, de az NFLPA kivizsgálná az ügyet

A hétvége talán legvitatottabb történése, hogy Tua Tagovailoa visszatért a második félidőben a pályára azok után, hogy erősen agyrázkódás-gyanús tünetekkel kellett onnan levinni korábban. Egy földet érést követően felállt és elindult vissza a huddle-be, azonban összecsuklott:

Bevitték az öltözőbe és ekkor elég egyértelműnek tűnt, hogy agyrázkódás miatt ki fog esni és nem térhet majd vissza a pályára. A nagyszünet után azonban mindenki meglepetésére ő vezette ki a Dolphinst az első snapre és végig is játszotta onnan a találkozót. Természetesen a mérkőzés után elsősorban erről faggatták, ő pedig azt nyilatkozta, hogy egy játékkal korábban megsérült a háta, majd ez az esés – amikor a fejét is beütötte – okozta azt, hogy rásérült, ezért csuklott össze.

“A QB sneak során beszorult valaki alá a lábam és közben visszanyomtak. Ott megsérült a hátam, a következő playnél pedig beütöttem a hátam és eléggé fájt. Felálltam és utána botladoztam. Nagyrészt jól vagyok, az agyrázkódás protokollon pedig átmentem.”

– mondta az irányító a South Florida Sun-Sentinelnek, és hozzátette, hogy elég kényelmetlen volt a második félidőben, de az adrenalin miatt a hátfájdalom ellenére tudott játszani.

A játékosok szakszervezete (NFLPA) mindeközben szeretné kivizsgálni a helyzetet, és nyomozást indítanak, hogy kiderítsék, visszaengedhették-e a szabályoknak megfelelően Tuát a pályára. Az NFL szóvivője elmondta, hogy az öltözőben megtörtént az agyrázkódás protokoll, amit a csapatorvos mellett egy független neurotraumatológus konzulens végez.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!