Connect with us

Érdekességek

Bármilyen meglepő, Geno Smith idén elit

Vitán felül Geno Smith a szezon egyik legnagyobb meglepetése. A Seahawks irányítója az előszezonban még Drew Lock-kal volt versenyben a kezdőért, ehhez képest az első öt forduló után az ő játékát értékelte a legjobbra a PFF a poszton, ráadásul nem is kevéssel (Smith az egyetlen, akinek 90+-os osztályzata van, a második Josh Allen 87,5-tel áll).

Szemre is egyértelmű, hogy Geno ihletett formában játszik, ráadásul a statisztikái is önmagukért beszélnek. A 75,2 százalékos pontossága a legjobb az egész mezőnyben és egyedül ő jár 70+ százalék fölött. Ráadásul ez nem azt jelenti, hogy egy sima game manager lenne, ugyanis a passzainak 6,4 százaléka extra dobás, ami szintén a legmagasabb a ligában (Josh Allen a második 5,9 százalékkal). Egyedül abba lehet belekötni, hogy a kilenc passzolt TD-je csak a hetedik legtöbb, bár a passzpontosságával, az 1304 yardjával és mindössze két INT-jével így is az ő passer ratingje (113,1-es) a legmagasabb az NFL-ben.

Az más kérdés, hogy Allenhez, Mahomeshoz vagy a többi klasszishoz hasonlóan fent tudja-e ezt a szintet tartani az egész szezon alatt (jó eséllyel nem), de az első öt forduló alapján nem nagyon lehet belekötni a játékába.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!