Connect with us

Hír

BREAKING: McCaffrey a 49ersé!

A csütörtök esti rangadó negyedik negyede alatt dobta le a bombát Adam Schefter és hozta le a hírt, hogy a Carolina Panthers el tudta adni a sztárfutó Christian McCaffrey-t, méghozzá a San Francisco 49ers csapatának. Az ellenérték egy 2023-as második körös, egy 2023-as harmadik körös, egy 2023-as negyedik körös és egy 2024-es ötödik körös draft cetli.

A Rams volt még versenyben McCaffrey-ért, egy 2023-as második körös és egy 2024-es harmadik körös cetlit, esetleg valamilyen játékost áldoztak volna be Jourdan Rodrigue információi szerint. A Bills ilyen árcédula mellett nem kívánt licitálni.

A 49ersnek a 2023-as első körös pickje amúgy sincs meg a Trey Lance csere miatt, habár két harmadik körös cetlije azért maradt még a gárdának. Furcsa lépés a csapattól, hiszen rengeteg erőforrást öltek már futókba, ellenben valahogy mindig a hátsó körben draftolt vagy draftolatlan running backjeik voltak a legsikeresebbek, és velük is abszolút működött a futójáték a fal és a rendszer miatt – habár a fal most nem néz ki olyan jól.

Mindenesetre nem biztos, hogy a legjobb döntés ennyi picket adni egy sérülékeny futóért. Ezzel együtt nyilvánvalóan erősödött a 49ers és CMC minden bizonnyal jó lesz Shanahan kezei alatt, izgatottak lehetnek a szurkolók, hogy mit hoz ki belőle a főedző, ráadásul ha a sérült védők felépülnek, akkor a Super Bowlért is reálisan mehet a csapat.

Idén egyébként csak 690 ezer dollárt foglal majd McCaffrey a sapkából, jelen szerződésével viszont a következő két évben 12-12 milliót kellene majd kifizetni neki.

A Panthers oldaláról nagyon jó a csere, hiszen egy újjáépítés kezdetén állnak, kellenek a draft cetlik a keret megerősítéséhez. Idén sokra nem mentek volna McCaffrey-vel sem, így pedig még jobban hajtanak az 1/1 felé, a következő években pedig hasznosabbak a megszerzett draft pickek, mint CMC játéka egy újjáépülés elején. A helyén D’Onta Foreman és Chuba Hubbard kaphat majd nagy szerepet idén.

Fun fact: Mike Shanahan edzette Ed McCaffrey-t annak idején Denverben, most Shanahan fia fogja edzeni McCaffrey fiát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!