Connect with us

Hír

BREAKING: McCaffrey a 49ersé!

A csütörtök esti rangadó negyedik negyede alatt dobta le a bombát Adam Schefter és hozta le a hírt, hogy a Carolina Panthers el tudta adni a sztárfutó Christian McCaffrey-t, méghozzá a San Francisco 49ers csapatának. Az ellenérték egy 2023-as második körös, egy 2023-as harmadik körös, egy 2023-as negyedik körös és egy 2024-es ötödik körös draft cetli.

A Rams volt még versenyben McCaffrey-ért, egy 2023-as második körös és egy 2024-es harmadik körös cetlit, esetleg valamilyen játékost áldoztak volna be Jourdan Rodrigue információi szerint. A Bills ilyen árcédula mellett nem kívánt licitálni.

A 49ersnek a 2023-as első körös pickje amúgy sincs meg a Trey Lance csere miatt, habár két harmadik körös cetlije azért maradt még a gárdának. Furcsa lépés a csapattól, hiszen rengeteg erőforrást öltek már futókba, ellenben valahogy mindig a hátsó körben draftolt vagy draftolatlan running backjeik voltak a legsikeresebbek, és velük is abszolút működött a futójáték a fal és a rendszer miatt – habár a fal most nem néz ki olyan jól.

Mindenesetre nem biztos, hogy a legjobb döntés ennyi picket adni egy sérülékeny futóért. Ezzel együtt nyilvánvalóan erősödött a 49ers és CMC minden bizonnyal jó lesz Shanahan kezei alatt, izgatottak lehetnek a szurkolók, hogy mit hoz ki belőle a főedző, ráadásul ha a sérült védők felépülnek, akkor a Super Bowlért is reálisan mehet a csapat.

Idén egyébként csak 690 ezer dollárt foglal majd McCaffrey a sapkából, jelen szerződésével viszont a következő két évben 12-12 milliót kellene majd kifizetni neki.

A Panthers oldaláról nagyon jó a csere, hiszen egy újjáépítés kezdetén állnak, kellenek a draft cetlik a keret megerősítéséhez. Idén sokra nem mentek volna McCaffrey-vel sem, így pedig még jobban hajtanak az 1/1 felé, a következő években pedig hasznosabbak a megszerzett draft pickek, mint CMC játéka egy újjáépülés elején. A helyén D’Onta Foreman és Chuba Hubbard kaphat majd nagy szerepet idén.

Fun fact: Mike Shanahan edzette Ed McCaffrey-t annak idején Denverben, most Shanahan fia fogja edzeni McCaffrey fiát.

16 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raist
Raist
1 year ago

Én nagyon örülök. Sérülékeny, nem is életbevágóan fontos poszt nálunk, de inkább egy bizonyított sztárjátékos plusz “fegyvernek”, mint 3-4 vagy bejön vagy nem. A Rams szerintem sokkal jobban csinálja hogy a magas cetlikért sztárokat szerez cserékben, ha csak 1 évben bejön, már jobban megérte mint 10 évig a középmezőnyben húzni az első körben (és nekik már megérte). Nekünk még az első körben is necces néha a választás (Lance, S.Thomas, Foster stb.), szinte csak azok jöttek be, akik egyértelmű sztárjelöltek voltak (Bosa, Buckner). Hátul meg a semmiből is néha találunk “egész jó” játékosokat (Hufanga most, KIttle, Warner), szóval teljesen random a dolog. Itt meg nem kérdés hogy sztár jött. Még egy 3. körös cetliért (bár idei játékát nézve inkább legyen negyedik v. ötödik körös az) jöhet Russell Wilson a Denvertől és meg is vagyunk. :D :D :D

katonadani
Reply to  Raist
1 year ago

a különbség mondjuk az h a Rams QB-ra, CBre meg pass rusherre költi a pickjeit, nem futóra :D

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
1 year ago

a felsorolt posztok nem hozzák a TDket úgy, mint egy futó

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
1 year ago

NAGY különbség

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
1 year ago

“…jöhet Russell Wilson a Denvertől és meg is vagyunk…”

Van olyan csapat, amelynek a szurkolói nemrég pont ugyanezt mondogatták. :)
Kérdezd már meg őket, hogy most mit gondolnak erről? :D :D :D

ThySoul
ThySoul
1 year ago

All in mindenhol

Tibor Viski
Tibor Viski
Reply to  ThySoul
1 year ago

És mégis a Vikingeké lesz a Lombardi :)

ThySoul
ThySoul
Reply to  Tibor Viski
1 year ago

Nem tudtam hogy az SB magyar idő szerint este 7kor lesz

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
1 year ago

Nem sokkal később. :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
1 year ago

Látod látod vilaghatalom vagyunk, csicska amcsi is kezd hozzánk igazodni

bjeela
bjeela
1 year ago

Ugyabár aszongyák, hogy olyan tizen-huszonvalahány százalék az esélye, hogy az első körös pikkedért elit játékost találsz, aki hosszú évekre meghatározó lesz. Viszont egy futó átlag karrierje 4-5 év.
Annak az esélye, hogy egy futó 5 év után is elit marad erősen konvergál a nullához, de garantáltan 10% alatt van. McCaffrey sérülékeny. MCC-nek volt három mesés éve, azóta a kórházak és rehabilitációs intézetek legkedveltebb ügyfele.

ahanem
ahanem
1 year ago

vajon ez lesz Lynch utolsó lépése? (mmint 9ers gmként)

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
1 year ago

Mindenesetre eléggé kétségbeesett lépésnek tűnik

ahanem
ahanem
1 year ago

egyébként megnéztem a draft pick trade value chartot, az adott pickek egy első kör végi picket érnek együtt kb, annyit meg főleg nem ér

katonadani
Reply to  ahanem
1 year ago

sőt a Fitzgeraldos value chart szerint az 1/4et :D PFF WAR szerint ha wild cardos csapat lesz a 49ers akkor 1/10et

Kreanga
Kreanga
1 year ago

Kár, h CMC nem tud tököt növeszteni Shanahannek, így tökmindegy, h 4&1-nél CMC is ott lesz Deebo meg Kittle társaságában a pályán, úgyis puntolni fognak…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x