Connect with us

Minden ami NFL

Első újonc körkép

Lement öt forduló az NFL 2022-es szezonjából, itt az idő megnézni mely újoncoknak sikerült azonnal meghatározó szerepet betölteniük újdonsült csapatukban és kik azok, akik szereplése egyelőre csalódáskeltő.

Irányítók

A draft is bizonyította, amit sokszor hangoztattunk még a börze előtt, miszerint a 2022-es irányító class az elmúlt évek egyik leggyengébbje. Ennek megfelelően nem is sikerült egyik újoncnak sem a kezdő posztot megszereznie a szezon nyitányra. Azóta azonban az első körös Kenny Pickett és a 4. körös Bailey Zappe is túl van nagyjából másfél meccsen a profik között.

A Steelersnél azonban hiába várták nagyon Pickett bemutatkozását, az egyelőre nem indult túl jól. Persze nem is a leghálásabb feladat a liga egyik legjobb egysége, a Bills ellen helyt állni. Másfél meccs után a helyi egyetem növendéke nem dobott még touchdownt, ellenben négyszer is eladta a labdát – igaz a Jets ellen 2 futott TD-je volt a második félidőben. Várni kell még az esetében, de ha csak a szemtesztet vesszük alapul kicsit jobban tudta mozgatni a Steelers offense-t, azonban hiába a nagyon izgalmas skill személyzet, ilyen támadófal mögött kérdés, ki tud-e derülni bármi Kennyről 2022-ben.

A másik újonc Zappe, aki nem egy, de két sérülés következtében került a center mögé a Patriots támadósorában, ahol azt lehet mondani, hogy egy Mac Jones light-ot hoz. A támadósor egyértelműen a futójátékra épít, melyek után play actionből ereszt el pár passzt Zappe. Ő egyelőre az egyetlen újonc irányító, aki dobott már touchdownt idén, mind a Packers ellen, mind a Lions ellen volt 1-1 hatpontosa. A játéka azonban nagyon kockázat kerülő, tipikus game manager, aki ha minden jól megy nem veszti el a csapatának a meccset. A helyzete kevésbé jó mint Pittsburgh-i kollégájának, hiszen amint Mac Jones felépül, minden bizonnyal vissza fogja venni a kezdő posztot.

Rajtuk kívül a 7. körös Skylar Thompson léphetett pályára épp a múlt fordulóban ugyancsak egy dupla sérülés miatt. Tua után ugyanis Bridgewater is kidőlt a Dolphins támadósorából. A Kansas State kissé sótlan irányítója azonban még a manager szintet sem ütötte meg. Nem inog egyik előtte lévő irányító pozíciója sem, ha felépülnek.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!