Connect with us

Hír

Bradley Chubb és Roquan Smith esete jól mutatja, miért kell ügynök

Bradley Chubb és Roquan Smith is a 2018-as drafton került a ligába – előbbi 1/5-ös, utóbbi 1/8-as volt. Mindkettőjük ötödik opcióját lehívták, mindketten a jobbak közé tartoznak a posztjukon és mindkettőjüket elcserélték a trade határidő előtt. Új szerződést mégis csak az kapott, akinek volt ügynöke.

Miután megszerezte, a Dolphins adott Chubbnak egy 5 éves, 110 millió dolláros hosszabbítást. A PFT információ szerint ez azért történhetett meg, mert a pass rusher ügynöke engedélyt kapott a Broncostól, hogy a Chubb iránt érdeklődő csapatokkal tárgyaljon. Végeredményben a védő döntött arról, hogy hova igazol, és azért lett a Dolphins a befutó, mert a Denver által kért ellenértékért mellett még 110 milliót hozzávágtak a játékoshoz.

Smith-nek viszont nincs ügynöke, ő maga tárgyal a szerződéséről és a futballszezon közben aligha van arra kapacitása vagy lehetősége, hogy bárkivel is tárgyaljon. A Bears őt a jóváhagyása vagy a beleegyezése nélkül cserélte el és ahhoz a csapathoz, aki a legtöbbet fizette. Természetesen Smith így nem is tudott tárgyalni a Ravensszel egy új szerződésről és jó eséllyel nem is fog kapni idén ajánlatot csapattól.

A PFT információi szerint egy játékosügynök az NFL-ben mindössze a megkötött szerződés 1-3 százalékát kapja meg (ellenben a gurulós focival, amit dominálnak a top menedzserek). Egy 100 milliós kontraktusnál persze ez sem kevés összeg, de ez még mindig jobb, mint új szerződés nélkül, áron alul játszani.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!