Connect with us

Hír

Bradley Chubb és Roquan Smith esete jól mutatja, miért kell ügynök

Bradley Chubb és Roquan Smith is a 2018-as drafton került a ligába – előbbi 1/5-ös, utóbbi 1/8-as volt. Mindkettőjük ötödik opcióját lehívták, mindketten a jobbak közé tartoznak a posztjukon és mindkettőjüket elcserélték a trade határidő előtt. Új szerződést mégis csak az kapott, akinek volt ügynöke.

Miután megszerezte, a Dolphins adott Chubbnak egy 5 éves, 110 millió dolláros hosszabbítást. A PFT információ szerint ez azért történhetett meg, mert a pass rusher ügynöke engedélyt kapott a Broncostól, hogy a Chubb iránt érdeklődő csapatokkal tárgyaljon. Végeredményben a védő döntött arról, hogy hova igazol, és azért lett a Dolphins a befutó, mert a Denver által kért ellenértékért mellett még 110 milliót hozzávágtak a játékoshoz.

Smith-nek viszont nincs ügynöke, ő maga tárgyal a szerződéséről és a futballszezon közben aligha van arra kapacitása vagy lehetősége, hogy bárkivel is tárgyaljon. A Bears őt a jóváhagyása vagy a beleegyezése nélkül cserélte el és ahhoz a csapathoz, aki a legtöbbet fizette. Természetesen Smith így nem is tudott tárgyalni a Ravensszel egy új szerződésről és jó eséllyel nem is fog kapni idén ajánlatot csapattól.

A PFT információi szerint egy játékosügynök az NFL-ben mindössze a megkötött szerződés 1-3 százalékát kapja meg (ellenben a gurulós focival, amit dominálnak a top menedzserek). Egy 100 milliós kontraktusnál persze ez sem kevés összeg, de ez még mindig jobb, mint új szerződés nélkül, áron alul játszani.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x