Connect with us

Történelem

Egy meccs, aminek a végét nem látták a TV nézők – A Heidi Game

Egy NFL meccs átlagosan 3 óra hosszú, ami el tud nyúlni, ha sok a játékmegszakítás, vagy jön egy hosszabbítás. A TV társaságok ma már fel vannak arra készülve, ha egy meccs túl hosszúra nyúlna, és gond nélkül tudnak tovább közvetíteni. Nem volt azonban ez mindig így, korábban még nem terveztek ennyire előre a TV társaságok, és ennek 1968-ban meg is látták a kárát.

Az év meccse

1968-ban még két liga eseményeit követhették nyomon a TV-nézők, az NFL és az AFL küzdelmeit. Noha a két liga között már megtörtént a kölcsönös egyetértés, és már két Super Bowlt is lejátszottak, de még nem egyesültek véglegesen, így egymás mellett, de egymástól függetlenül játszották le a meccseiket. Az NFL-ben viszonylag nagyon hamar eldőlt, hogy a Baltimore Colts lesz a bajnok, az AFL-ben azonban nagyobb izgalmak ígérkeztek.

Az első 10 hét alapján az AFL legerősebb csapata az Oakland Raiders volt, amely a legjobb és legszórakoztatóbb támadósorral rendelkezett. A keleti csoportból azonban hasonlóan kiemelkedett a New York Jets, amely azonban a védelemben vezette a ligát. Ugyan Joe Namath irányító és Don Maynard elkapó személyében egy kiváló párosuk volt, de ebben az évben a futójáték és a védelem vitte előre a csapatot. Mindkét csapat erősen vezette a csoportját, és mindketten 7-2-es mérleggel fordultak a 11. hétre, ahol végre egymással is összecsaphattak.

Mivel a liga két legjobb csapata nézett szembe egymással, ezért az AFL-lel szerződésben lévő NBC ezt a meccset is közvetítette, így nem csak az Oakland Coliseumba kilátogató szurkolók láthatták ezt a gigászinak ígérkező párharcot. A két csapat nem is hagyta cserben a nézőket, egy utolsó pillanatig feszült küzdelmet vívtak egymással.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!