Connect with us

Érdekességek

Patrick Mahomes a passzolt yard-, Josh Allen a támadóyard rekordját döntheti meg idén

A 17 meccses alapszakasz értelemszerűen hozza magával, hogy az eddig felállított rekordokat könnyebb megdönteni. Így pedig a jövőben várható, hogy sok régen fennálló csúcsot adnak át a múltnak. Néhány irányító pedig már idén megteheti mindezt, ha fenn tudja tartani jelenlegi ütemét.

Az egyik legnívósabb rekord az NFL-ben Peyton Manning 5477 passzolt yardos csúcsa a 2013-as Broncos irányítójaként. Idén ez veszélyben lehet, ugyanis Patrick Mahomes 2936 passzolt yardnál jár, és ilyen ütemben 5545 egységgel zárná az évet. Nem nagy különbség, tehát meccsenként nézve nincs Manning előtt a Chiefs irányítója, de a rekordok könyvében nem meccsenként tartják számon ezt a statisztikát.

Ha nem csak a passzolt-, hanem a total támadóyardot nézzük, akkor meg Josh Allen dönthet rekordot. A Bills irányítója a levegőben és a földön együtt 3209 yardnál jár, ilyen ütemben 6061 egységgel fejezné be az évet. Az pedig elég nagy rekorddöntés lenne, ugyanis az eddigi csúcstartó Drew Brees 5562 yarddal még a 2011-es szezonból. Ha így megy tovább, akkor nem csak a 17 meccses alapszakaszra lehet majd fogni a trónbitorlást.

Van még egy top irányító, aki rekordot dönthet, mégpedig Justin Herbert. A Chargers QB-ja a legtöbb passzkísérlet csúcsát ostromolhatja, ugyanis jelenleg 386-nál jár, ilyen ütemben pedig 729-cel végezne. Az eddigi rekorder Matt Stafford, aki 727 passzt eresztett el a 2012-es Lions színeiben.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
1 year ago

ha alapaszakasz rekordokról van szó valójában minden éra (meccsszám) rekordját külön kéne kezelni, de a marketing már csak ilyen

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x