Connect with us

Hír

A Jaguars megtehetné, de nem fog pihentetni a héten

A Titans pihentetni fogja a kezdőit az utolsó előtti fordulóban, és megtehetné ugyanezt a Jaguars is, hiszen ugyanabban a hajóban eveznek – bármi is történik ezen a héten, gyakorlatilag a jövő heti egymás elleni összecsapásuk dönti el, melyikük jut rájátszásba. A Jaguars azonban játszani fogja a kezdőit.

“Nincs olyan, hogy értelmetlen mérkőzés. Sosincs ilyen.”

– mondta Doug Pederson főedző, szerinte mindig van haszna, ha a győzelemre játszanak. A nyilatkozat abból a szempontból kissé fura, hogy két éve az Eagles élén az utolsó körben a cseréket küldte fel a pályára a jobb draft pozíció reményében – habár ez minden bizonnyal felsőbb utasításra történt.

Nem biztos, hogy ez a jó taktika abból a szempontból, hogy bármikor jöhet egy fontos sérülés, ami miatt hátrányba kerülnek a Titans elleni mindent eldöntő találkozóra, illetve a rájátszásra előretekintve is érdemes lehet gyakorlatilag egy bye weeket beiktatni a szezon hajrájában, ha már megtehetik. Az ellenérv leginkább az, hogy elég jó formában van a csapat és nem akarnak kiesni a ritmusból.

Egyébként matematikai esély van arra is, hogy a jövő heti Titans elleni vereséggel is bejusson a rájátszásba a Jaguars, ehhez a mostani Texans elleni győzelem mellett szükség van az alábbi dolgokra:

  • a Dolphins két meccset veszít,
  • a Steelers legalább egy meccset veszít,
  • a Seahawks megveri a Jetset ezen a héten,
  • a Bills megveri a Patriotsot az utolsó körben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!