Connect with us

Érdekességek

Burrow a valaha volt legpontosabb irányító lesz hétfőn

Joe Burrow hétfőn a valaha volt legpontosabb irányító lesz a rekordok könyve szerint, és ez akkor is így lesz, ha 12 sikertelen passzal indítja a Bills elleni találkozót.

Ahhoz ugyanis, hogy egy irányító bekerüljön az “NFL Record and Fact Book” pontossággal foglalkozó lapjára, 1500 passzkísérletre van szüksége. Burrow jelenleg 1488-nál jár, azonban a pontossága annyival jobb a jelenlegi csúcstartó Drew Breesénél, hogy akkor is megelőzi majd, ha 12 rossz passzal nyit. Brees pontossága karrierje során 67,69 százalék, míg Burrow eddig 68,48 százalékos pontossággal dobált első három évében, tehát simán vezetni fogja ezt a statisztikát, amint eléri az 1500 passzos határt. Ha 12 sikertelen átadással nyit, még akkor is 67,93 százalékos lesz a pontossága.

Mivel a mai NFL teljesen más, mint a 10-20-30 évvel ezelőtti, így ma sokkal pontosabbak az irányítók. Ez köszönhető a szabályváltozásoknak, de a stílusátalakulásnak is, hiszen több a rövidebb, egyszerűbb passz, amik miatt a játékosok statisztikai pontossága megnő. Nem véletlen, hogy Burrow és Brees mellett 8 játékos volt képes átlépni a 66 százalékos határt, és mindegyikük aktív: Jimmy Garoppolo, Deshaun Watson, Dak Prescott, Justin Herbert, Kyler Murray, Kirk Cousins, Teddy Bridgewater és Patrick Mahomes.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!