Connect with us

Érdekességek

Ma átlépjük a 64-es határt idei kezdő irányítókból, ami rekordbeállítás

Az irányító a legfontosabb poszt az NFL-ben, úgyhogy a liga igyekszik mindent elkövetni a védelmük érdekében. Azonban ez sem mindig elég, idén ráadásul rekordszámú kezdő irányítót láthattunk a pályán. Ma ez a szám 64-re duzzad azzal, hogy a Cardinalsban David Blough, a Raidersben Jarrett Stidham lesz a kezdő. Ez a 64 pedig rekordbeállítás a 2007-es évvel, legalábbis ami azokat az éveket illeti, amikor nem sztrájkoltak a játékosok – 1987-ben ugyanis 87 különböző kezdő irányító lépett pályára.

A 32-ből mindössze 11 csapat volt képes arra, hogy mind a 16 meccsén ugyanazt a kezdő irányítót állítsa ki: a Bills, a Bengals, a Jaguars, a Chiefs, a Chargers, a Giants, a Vikings, a Packers, a Lions, a Buccaneers és a Seahawks. Emellett viszont kilenc olyan csapat van, ahol a csere sem húzta sokáig és legalább hárman is kezdőként léptek pályára: így volt ez a 49ers, a Jets, a Titans, a Colts, a Dolphins, a Patriots, a Rams, a Cardinals, a Panthers és a Texans esetében. A Rams és a Cardinals ráadásul 4-4 kezdő irányítót fogyasztott el a szezon során.

A legtöbb esetben sérülésről van szó, de a Brownsnál, a Coltsnál, a Steelersnél, a Falconsnál és a Raidersnél egyéb okok játszottak közre, hol rossz játék, hol egy eltiltott visszatérése, hol pénzügyi okok, hol egy újonc kipróbálása.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!