Connect with us

NCAA

Ilyenek lesznek az idei Power5 konferenciadöntők

Eljött sajnos, amit nagyon szerettünk volna elkerülni, az idei egyetemi foci utolsó hete. Szerencsére még a konferenciadöntők után is rengeteg bowl mérkőzés vár ránk, de ilyen mennyiségben utoljára gyönyörködhetünk NCAA futballban az idei évben. A konferenciagyőzelmek mellett a rájátszásrészvételért is harcol még néhány csapat, mert bár végül döntés született, hogy 12 csapatosra bővítik a playoffot, ezt csak a 2024-es évtől várhatjuk. Nézzük a Power5 konferenciák döntőit növekvő izgalmi sorrendben.

ACC – Clemson (9.) vs North Carolina (23.)

Bank of America Stadium, Charlotte, vasárnap 02:00

Az ACC döntő az a Power5 konferencia finálé, amely a playoff szempontjából teljesen irreleváns, mert egyik bejutó csapatnak sincs már esélye a legjobb négybe kerülni. Ugyan a Clemson Tigers sokáig reménykedhetett, azonban az utolsó négy fordulóban kikapott kétszer is, így pedig nincs kérdés.

Lényegében Dabo Swinney együttese egész évben a tűzzel játszott, volt több nagyon szoros győzelme, de végül csak megégette magát. Úgy gondolom teljesen megérdemelten maradnak le a rájátszásról, mert nagy győzelmet szinte nem is arattak, az offense rengetegszer akadozott, DJ Uiagalelei-t például többször a freshman Cade Klubnikra cserélték, de ez sem segített. A védelem pedig bár néha impozáns volt, de a négy legkomolyabb próbáján egyaránt legalább 28 pontot kapott, ami nem néz ki jól.

A túloldalon az a North Carolina jön szembe, amely szintén egész szépen nézett ki egész évben, hogy aztán az év utolsó két meccsén mondjanak csődöt. Drake Maye irányító ellenben a csapatra irányította a reflektorfényt, ugyanis a fiatal QB-t sokan a 2024-es draft 1/1-esének emlegetik az idei teljesítménye után. Nem is alaptalanul, ugyanis yardokban, touchdownokban és játékonkénti yardokban is a top3-ban zárt az év végére.

A legérdekesebb párharcot az általa vezetett offense vívja majd a Clemson védelmével, ahol több első körbe várt játékos is felbukkan. Myles Murphy, Bryan Breese és Trenton Simpson is a legtöbb idei mock első körében kel el és valljuk be, előbbi kettő beválására elég erős esély is van. Bár Drake Maye nem ijed meg az ilyen szintű védelmektől sem, de a North Carolina védelme már nem annyira impozáns mint a támadósor, így egy sok pontos meccsen Clemson győzelem lehet kilátásban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!