Connect with us

Minden ami NFL

A legjobb főedző jelöltek 2023-ra

Célegyenesben vagyunk az alapszakasz végét illetően, amely nem csak a rájátszást vonzza magával, hanem a vezetőedző menesztéseket is. Egy korábbi cikkben már összeszedtük az NFL forró kispadjait, de vallom, hogyha valakit ki akarsz tenni, akkor azt is mondd meg, kit raknál a helyére. Ebben fogunk most segíteni, és elhoztuk nektek, kik közül lehet vagy érdemes válogatni a franchise-oknak.

A legkapósabb nevek

Szokás szerint kategorizálni fogom a jelölteket, először pedig ki mással kezdhetnénk, mint a legkapósabb nevekkel? Azokkal az edzőkkel, akikért sorban állásra számíthatunk a franchise-októl.

Sean Payton, papíron HC, New Orleans Saints

Kezdjük a nagyágyúval, mert az ő helyzete a legproblémásabb. Payton tavaly elhagyta a süllyedő hajót és papíron visszavonult, de már akkor pontosan tudta mindenki, hogy ez nem lesz végleges. Az alapszakasz végeztével pedig be is indultak a találgatások, és állítólag már Payton sem tagadja, hogy visszatérne a szünetéről – na de itt jönnek a problémák. Először is, mivel élő szerződése volt a Saintsszel amikor visszavonult, ezért csak ellenértékért cserébe tudná új csapata megszerezni. Legutóbb hasonló eset szintén az NFC South-ban volt, ahol a Buccaneers csinált egy pickcserét a Cardinalsszal Bruce Arians szerződéséért cserébe (hatodik kört adtak, hetedik kört kaptak), de kétlem, hogy Payton ellenértéke ilyen olcsó lenne, én egy első kört sem zárnék ki, de a második napos draft pick a minimum. Ezzel pedig nem csak Paytont, de a szerződését is bevállalja az a general manager, aki cserél érte, de nyakamat rá merném tenni, hogy a 2019-ben megkötött, pletykák szerint évi 13 millió dolláros kontraktusánál mindenképpen többet akar majd. A Dolphins állítólag évi 25 milliót ajánlott neki, ami toronymagasan a legmagasabb edzői fizetés lenne. Ha nem is ennyivel, de mindenképp a legjobb fizetéssel kell számolni az igényeit illetően, jelenleg McVay az első ~18 millió dollár/év átlaggal, de a HC szerződések nem publikusak, így ezek is csak találgatások valamilyen szinten.

Csakhogy nem az ellenérték vagy a pénz az egyetlen probléma ebben a kinevezésben, hanem maga Payton is, aki nem ír alá bárhova. Két csapat a szíve csücske, a Chicago Bears és a Dallas Cowboys: előbbi azért, mert Illinois-ban nőtt fel, utóbbi meg a presztízs, hiszen mégis csak Amerika Csapatát kellene irányítani, illetve onnan hívta fel magára a Saints figyelmét és jóban van Jerry Jonesszal. Kizárni egyik csapatot sem tudom az edzőkeringőből, de egyelőre nem ez a két franchise tűnik reális befutónak. Az viszont biztosnak tűnik, hogy csak olyan csapat jöhet szóba, amelyiknek vagy van már franchise irányítója, vagy van esélye draftolni/cserélni egyért, ami szintén leszűkíti a potenciális állomáshelyeket.

Felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e ez a hajcihő érte, de én úgy érzem abszolút. Payton ugyanis nem csak egy brutális playbookot hozna magával, amely képes lehet szinteket emelni egy támadósoron, de a hírek szerint egy elég komoly szakmai stábbal lobbizhat, hiszen Vic Fangiót vinné magával védőkoordinátornak, amely egy brutális duó lenne. Akárhova is kerül, az biztos óriási médiafelhajtást és elvárást is hozna magával, ami ugyancsak kizárhat pár lehetséges kérőt: vagy azért, mert adott organizációnak ez nem hiányzik, vagy azért, mert a piacuk nem elég impozáns Paytonnak.

Potenciális állomáshelyek: Cowboys, Raiders, Cardinals, Chargers, Bears

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!