Connect with us

Hír

A Bills safetyjét újra kellett éleszteni a pályán, eltolták a hétfő esti rangadót

Félelmetes jeleneteknek lehettünk szemtanúi a Bengals-Bills hétfő esti rangadón, ugyanis a Buffaló safetyje, Damar Hamlin egy szerelést követően összeesett a pályán. A mentő nagyon gyorsan ott termett és hosszú perceken keresztül próbálták újraéleszteni – szerencsére sikeresen. A mérkőzést felfüggesztették, később el is tolták.

Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte, majd röviden még felállt belőle, de utána összeesett (ha valaki nagyon meg akarja nézni a videót, akkor itt megteheti). A mentősök tényleg nagyon hamar begurultak a pályára, amiből már sejteni lehetett, hogy nagy a baj, és ez a játékosok arcán is látszott. A safetyt sokáig próbálták újraéleszteni, defibrillátort is bevetettek, ami szerencsése sikeres volt.

A pulzusa visszatért, azonban nem tudott magától lélegezni, így intubálták és kritikus állapotban a közeli kórházba szállították (Trauma1-es, tehát a lehető legjobban felszerelt létesítményről van szó). Később az is kiderült egy közeli hozzátartozótól, hogy az életjelei visszaálltak normálisra, de kórházban elaltatták és lélegeztetőre tették. Jelen pillanatban ezek a legfrissebb hírek az állapotáról.


Az élet-halál kérdésnél sokkal kevésbé fontos, hogy mi lett a mérkőzéssel, de egy sztorit az is megér. Az NFL ugyan végül felfüggesztette a meccset, de ez nem volt ilyen egyszerű. Ugyanis a kommentátorok információi szerint a liga először egy ötperces újramelegítő időt adott a játékosoknak, majd utána folytatni akarták a találkozót (ezt később a liga illetékesei természetesen cáfolták). Erre a hírre a két főedző, Zac Taylor és Sean McDermott megkereste egymást és a játékosokkal együtt eldöntötték, hogy bemennek az öltözőbe, nem folytatják a játékot.

Végül bő egy órával Hamlin összeesése után az NFL kiadta a közleményt, hogy a mérkőzést nem játsszák le hétfő este, hanem eltolják. Ezzel kapcsolatban még nem hozott döntést az NFL, és nincs is egyszerű helyzetben a liga. Ezen a héten az utolsó forduló következik az alapszakaszban, ennek a meccsnek pedig elég nagy tétje van az AFC kiemeléseit tekintve, ellenben megfelelő pihenőidőt is hagyni kellene a Bills és a Bengals játékosainak az utolsó kör előtt, amit szintén nem lehet eltolni, hiszen egy héttel később mindkét gárdának kezdődik a rájátszás (illetve kiemeléstől függően lehet csak egyiküknek), amire szintén ildomos lenne a megfelelő pihenőidőt megadni.

A Bills még ma hazautazik, bár a játékosok megkapták a lehetőséget, hogy ott maradjanak Cincinnatiben, van aki élt is ezzel, Stefon Diggst például látták a kórház bejáratánál.


Damar Hamlin négycsillagos tehetség volt a gimiben, így sorban álltak érte az egyetemek. Ő viszont nem a nagy sulikat választotta, hanem a szülőhelyéhez közeli Pittsburgh egyetemet, hogy a közösségben is nagy szerepet vállalhasson. A drafton a hatodik körben kelt el 2021-ben, idén Micah Hyde kiesése miatt pedig már a harmadik fordulóban bekerült a kezdőbe a még csak 24 éves játékos.

Többek közt évente rendez egyébként karácsonyi adománygyűjtést gyerekek számára a szülővárosában, a GoFundMe oldalán 2500 dollár volt az eredeti cél, az összeesése utáni másfél órán belül viszont már 1 millió dollárnál tartott a számláló a szurkolók adományainak köszönhetően – nagyon szívmelengető ezt látni.

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2023-01-03 05:57

Élőben is nagyot csattant, emlékszem még mondtam is, ebbe aztán jól beleszaladt. Mikor a földre esett azt hitem sima agyrázkódás. Aztán megnéztem mi az a CPR. Gondolom szerda, csütörtök környékén lejátsszák a meccset mindenképp – addigra remélhetőleg stabilizálják az állapotát is.

ThySoul
ThySoul
2023-01-03 06:07

Közben a Bills hazamegy szóval legkorábbi időpont a meccsre a szerda lehet

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-01-03 05:57

Tragédia. Remélem, felépül.

Zoard
Zoard
2023-01-03 11:24

21 júniusában az Európa-bajnokság Dánia-Finnország meccsén Eriksennek leállt a szíve. Újraélesztették. A mérkőzést mégis folytatni kellett. Az UEFA eszerint rosszabb mint az NFL?

Mark Molnar
Mark Molnar
2023-01-03 11:11

ha sikerult eleg gyorsan ujraboot-olni a sracot, akkor megmarad. been there, done that. hogy jatszhat-e meg (akar-e? tud-e? szabad-e?), az mas kerdes. ha “dzsesszes” marad a szivritmusa, akkor nem engedik tobbe a palya kozelebe sem.

inkabb az erdekelne, hogy a jatekostarsak (kulononsen az ellenfel, akivel utkozott) hogyan tudjak feldolgozni ezt a balesetet. fotelbol konnyen mondjuk, hogy “kontakt sport”, meg “sajnos benne van”, de milyen iszonyatos erzes lehet, hogy egy kemeny, de szabalyos utkozes utan latod igy osszeesni a jatekostarsadat :(

Pedro44
Pedro44
2023-01-03 10:34

Nagyon vártam ezt a meccset, de mikor láttam Diggs és Allen arcát én is azt mondtam, hogy ezt nem kéne folytatni, kemény jelenet volt

Tuskó Hopkins
Tuskó Hopkins
2023-01-03 10:17

Én néztem, gondolom nem a tv-sek találták ki először, hogy 5perc bemelegítés.(volt 1-2 kösza erre utaló jel a pályán) Értem én, hogy a ligának show must go on, de ezek a srácok is csak emberek. Mindenesetre respect a két HC-nak.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2023-01-03 10:09

Láttam a meccset, pontosabban addig, ameddig le nem állították. Alig negyedórával az eset után, amikor a mentők még bőven a játékos életéért küzdöttek a pályán, az oltásellenesek ezrei elárasztották a twittert, mert szerintük a covid vakcina okozta az egészet. Néhány kétségbeesett orvos ugyan próbálta elmagyarázni, hogy egy nagy erejű, a mellkast érő tompa ütés simán okozhat szívleállást, de a foteltudósok úgy érzik, hogy végre eljött az ő idejük és tort ülnek az eset felett. Innen is gratulálok.

Laca86
Laca86
2023-01-03 08:10

Atya isten! Szerencsétlen srác, jobbulást neki! Az Nfl, mint szervezet, megint kiállította magáról a bizonyítványt, ha ez az eljárásrend igaz… Márpedig az eddigiek után simán elhiszem róluk.

R4v3N
R4v3N
2023-01-03 08:18

Akit érdekel, hogy mi miatt történt az eset:
https://www.youtube.com/watch?v=H-G9mziXL9w&ab_channel=BrianSuttererMD
Elképesztő balszerencséje volt.

bjeela
bjeela
2023-01-03 08:02

Hogy fognak ezek a srácok szerdán izomból egymásnak rongyolni, letaglózni a másikat, a kétely, a bizonytalanság legkisebb jele nélkül belerohanni fejjel a védőfalba, etc, etc…?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x