Connect with us

Hír

A Bills safetyjét újra kellett éleszteni a pályán, eltolták a hétfő esti rangadót

Félelmetes jeleneteknek lehettünk szemtanúi a Bengals-Bills hétfő esti rangadón, ugyanis a Buffaló safetyje, Damar Hamlin egy szerelést követően összeesett a pályán. A mentő nagyon gyorsan ott termett és hosszú perceken keresztül próbálták újraéleszteni – szerencsére sikeresen. A mérkőzést felfüggesztették, később el is tolták.

Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte, majd röviden még felállt belőle, de utána összeesett (ha valaki nagyon meg akarja nézni a videót, akkor itt megteheti). A mentősök tényleg nagyon hamar begurultak a pályára, amiből már sejteni lehetett, hogy nagy a baj, és ez a játékosok arcán is látszott. A safetyt sokáig próbálták újraéleszteni, defibrillátort is bevetettek, ami szerencsése sikeres volt.

A pulzusa visszatért, azonban nem tudott magától lélegezni, így intubálták és kritikus állapotban a közeli kórházba szállították (Trauma1-es, tehát a lehető legjobban felszerelt létesítményről van szó). Később az is kiderült egy közeli hozzátartozótól, hogy az életjelei visszaálltak normálisra, de kórházban elaltatták és lélegeztetőre tették. Jelen pillanatban ezek a legfrissebb hírek az állapotáról.


Az élet-halál kérdésnél sokkal kevésbé fontos, hogy mi lett a mérkőzéssel, de egy sztorit az is megér. Az NFL ugyan végül felfüggesztette a meccset, de ez nem volt ilyen egyszerű. Ugyanis a kommentátorok információi szerint a liga először egy ötperces újramelegítő időt adott a játékosoknak, majd utána folytatni akarták a találkozót (ezt később a liga illetékesei természetesen cáfolták). Erre a hírre a két főedző, Zac Taylor és Sean McDermott megkereste egymást és a játékosokkal együtt eldöntötték, hogy bemennek az öltözőbe, nem folytatják a játékot.

Végül bő egy órával Hamlin összeesése után az NFL kiadta a közleményt, hogy a mérkőzést nem játsszák le hétfő este, hanem eltolják. Ezzel kapcsolatban még nem hozott döntést az NFL, és nincs is egyszerű helyzetben a liga. Ezen a héten az utolsó forduló következik az alapszakaszban, ennek a meccsnek pedig elég nagy tétje van az AFC kiemeléseit tekintve, ellenben megfelelő pihenőidőt is hagyni kellene a Bills és a Bengals játékosainak az utolsó kör előtt, amit szintén nem lehet eltolni, hiszen egy héttel később mindkét gárdának kezdődik a rájátszás (illetve kiemeléstől függően lehet csak egyiküknek), amire szintén ildomos lenne a megfelelő pihenőidőt megadni.

A Bills még ma hazautazik, bár a játékosok megkapták a lehetőséget, hogy ott maradjanak Cincinnatiben, van aki élt is ezzel, Stefon Diggst például látták a kórház bejáratánál.


Damar Hamlin négycsillagos tehetség volt a gimiben, így sorban álltak érte az egyetemek. Ő viszont nem a nagy sulikat választotta, hanem a szülőhelyéhez közeli Pittsburgh egyetemet, hogy a közösségben is nagy szerepet vállalhasson. A drafton a hatodik körben kelt el 2021-ben, idén Micah Hyde kiesése miatt pedig már a harmadik fordulóban bekerült a kezdőbe a még csak 24 éves játékos.

Többek közt évente rendez egyébként karácsonyi adománygyűjtést gyerekek számára a szülővárosában, a GoFundMe oldalán 2500 dollár volt az eredeti cél, az összeesése utáni másfél órán belül viszont már 1 millió dollárnál tartott a számláló a szurkolók adományainak köszönhetően – nagyon szívmelengető ezt látni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!