Connect with us

Hír

A Buccaneers várhatóan kirúgja támadókoordinátorát

Byron Leftwich-csel nagyot fordult a világ egy év alatt. Tavaly ilyenkor főedzői interjúkra hívták és csak azért nem ő lett a Jaguars választottja, mert nem volt hajlandó együtt dolgozni a general manager Trent Baalke-val. Most viszont a Cowboys elleni wild card körös vereséget követően el fogja veszíteni támadókoordinátori állását a Buccaneersnél – számol be a Pewter Report.

A Bucs negatív mérleggel meg tudta nyerni a divíziót, így bejutott a rájátszásba, de a csoport legrosszabb 18,4-es pontátlagával tette mindezt, az offense egész évben szenvedett néhány two minute drive-ot kivéve. A futójáték kritikán aluli volt (meccsenként 76,9 yard), Leftwich mégis erőltette ezeket korai downokora és rendkívül kiszámítható volt a játékhívása.

Nem meglepő tehát a kirúgása, és állítólag Todd Bowles – aki a Pewter Report információi szerint maradni fog a helyén – már a szezon közben, a Ravens elleni vereség után vagy a bye week során megkapta az engedélyt a vezetéstől, hogy menessze Leftwichet, azonban akkor ezt még nem tette meg, vélhetően mert nem gondolta, hogy szezon közben jobb jelöltet találna stábon belül.

A szezon végeztével azonban nem volt maradása a korábbi első körös irányítóból lett edzőnek, így Brady mellett ő is távozni fog a csapattól, úgyhogy nagy felfordulás lesz offense oldalon Tampában. Leftwich jövője kapcsán olyan hírek is felröppentek, hogy a Steelers az ő kirúgására vár, vele pótolnák a várakozások szerint menesztésre kerülő Matt Canadát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!