Connect with us

Hír

A jövőben semleges helyszínen rendezné az NFL a konferenciadöntőket?

Az alapszakaszbeli Bengals-Bills törlése miatt előfordulhat, hogy az AFC konferenciadöntőjét idén semleges helyszínen, Atlantában rendezik majd meg – amennyiben a Chiefs és a Bills jut tovább ezen a hétvégén. Az NFL pedig a jelek szerint nagyon izgatott emiatt, ami akár azt is jelentheti, hogy a jövőben ez állandóvá válhatna – írja a PFT.

A liga elkezdte árusítani a jegyeket erre az egyelőre hipotetikus találkozóra, és nagy örömmel jelentették be, hogy 24 óra alatt 50 ezer jegyet sikerült is eladniuk, és hogy milyen király lenne már, ha a közönség fele Chiefs, a másik fele Bills szurkolókból állna. Hasonlítana a helyzet a Super Bowlra, bár ott azért jóval több semleges szurkoló van, mint a konferenciadöntőkön lenne, ugyanis ide a bérleteseknek elővásárlási joga van, legalábbis idén biztosan.

Első hallásra nem tűnik valami jó ötletnek (és másodikra sem), egyrészt az első kiemelés megszerzésének előnyét így jelentősen csökkentenék, ami kevésbé kiélezett utolsó fordulókat eredményezne, másrészt a stadionbeli hangulat is rosszabb lenne, hiszen ahelyett, hogy egyszerre az egész stadion szurkolna adott szituációkban, így jó esetben a fele (és a semlegesek miatt még kevesebb) hallattatná a hangját, mikor a védelme van a pályán.

Persze az NFL-nek nem ezek az elsődleges szempontjai, hanem a pénz, amiből még többet tudnának termelni a semleges helyszínekkel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!