Connect with us

Hír

A Steelers megtartja a támadókoordinátorát

A Steelers szurkolói már tavaly is sürgettek volna egy támadókoordinátor-cserét, idén pedig a szezon bizonyos pontjain egyre inkább elfogyott a türelmük a helyzettel kapcsolatban. Azonban a csapat bejelentette, hogy Matt Canada marad a pozíciójában szerződése utolsó évébe lépve. Mike Tomlin főedző dicsérte Canadát, amiért a szezon második felére fejlődött az egysége.

Canada 2020-ban csatlakozott a stábhoz irányítóedzőként, majd egy évre rá támadókoordinátornak léptették elő. Azonban a támadósor az utóbbi két évben nem működött valami jól és a 20 pontos átlagot sem sikerült elérni, miközben sok ellenfél és elemző is azt mondta, hogy nagyon alapszintű, kiismerhető a Steelers playbookja és játékhívásai.

Megtartása mögött több dolog állhat. Egyrészt a Steelers egy régimódi franchise és nagyon ritkán fizet úgy edzőknek, hogy ők már nem dolgoznak ott, Canada pedig a szerződése utolsó évébe lépett, így jövőre ilyen plusz költségek nélkül válthatnak. Másrészt Tomlin valószínűleg nem akarta megszakítani az első körös Kenny Pickett fejlődését azzal, hogy második évére új rendszerbe teszik bele. Harmadrészt pedig a szezon második felére egyértelműen fejlődött a támadósor: az első 8 héten a 28. volt EPA/play alapján, a 9. heti bye week után viszont a 4. legjobb. Még ha ez túlzónak is tűnik és egyéb faktorok is közrejátszanak ebben, a fejlődés egyértelmű volt. A kérdés az, hogy ezt tovább tudják-e menteni 2023-ra.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2023-01-19 11:07

Olvastam olyat, miszerint Tomlin miatt is szar az offense, mert a ne basszátok el, majd a védelem megoldja elvet vallja, és kéri.

Zoard
Zoard
2023-01-19 10:10

logikus érvek, meg hogy nem szeretnek fizetni “feleslegesen”, de..
de vajon mi lehet ezzel a támadósorral és edzővel a reális cél a jövő évben?
egy plusz egyes mérleg, PO részvétel esélyekkel?

Egy támadókoordinátor fizetése mennyi lehet kb?

DarkAtom100
DarkAtom100
Reply to  Zoard
2023-01-19 22:17

A cêl az,hogy a D 20 alatt átlagoljon az O meg 20 felett,just Steelers thing….pedig egy jó támadòguruval megnézném Pickettet,de az az igazság,hogy támadòfal és skillszemélyzet nélkül tényleg csak nagyon drága OC vel lehetne ott virítani.

Zoard
Zoard
Reply to  DarkAtom100
2023-01-20 10:14

Pickettben mekkora fejlődési lehetőség látható most? Első benyomásra nekem középmezőnyt ha eléri, már az is nagy dolog lehet

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x