Connect with us

Hír

A Steelers megtartja a támadókoordinátorát

A Steelers szurkolói már tavaly is sürgettek volna egy támadókoordinátor-cserét, idén pedig a szezon bizonyos pontjain egyre inkább elfogyott a türelmük a helyzettel kapcsolatban. Azonban a csapat bejelentette, hogy Matt Canada marad a pozíciójában szerződése utolsó évébe lépve. Mike Tomlin főedző dicsérte Canadát, amiért a szezon második felére fejlődött az egysége.

Canada 2020-ban csatlakozott a stábhoz irányítóedzőként, majd egy évre rá támadókoordinátornak léptették elő. Azonban a támadósor az utóbbi két évben nem működött valami jól és a 20 pontos átlagot sem sikerült elérni, miközben sok ellenfél és elemző is azt mondta, hogy nagyon alapszintű, kiismerhető a Steelers playbookja és játékhívásai.

Megtartása mögött több dolog állhat. Egyrészt a Steelers egy régimódi franchise és nagyon ritkán fizet úgy edzőknek, hogy ők már nem dolgoznak ott, Canada pedig a szerződése utolsó évébe lépett, így jövőre ilyen plusz költségek nélkül válthatnak. Másrészt Tomlin valószínűleg nem akarta megszakítani az első körös Kenny Pickett fejlődését azzal, hogy második évére új rendszerbe teszik bele. Harmadrészt pedig a szezon második felére egyértelműen fejlődött a támadósor: az első 8 héten a 28. volt EPA/play alapján, a 9. heti bye week után viszont a 4. legjobb. Még ha ez túlzónak is tűnik és egyéb faktorok is közrejátszanak ebben, a fejlődés egyértelmű volt. A kérdés az, hogy ezt tovább tudják-e menteni 2023-ra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!