Connect with us

Érdekességek

A Titans újonc puntere megdöntötte a legrégebb óta fennálló NFL-rekordot

Az idei drafton a punterek közt sokan a Billsbe kerülő, majd nemi erőszak vádjával kirúgott “punt isten” Matt Araizától várták a legtöbbet, mások a Ravensben kikötő Jordan Stoutot látták a legjobbnak, azonban nem ők, hanem a Titans draftolatlan újonca, Ryan Stonehouse robbant be igazán a színre. Ő ugyanis megdöntötte az NFL legrégebben fennálló alapszakasz-rekordját – emeli ki a PFT.

Stonehuse 53,1 yardos átlaggal puntolt idén, ami új rekordnak számít. Az eddigi csúcsot Sammy Baugh tartotta még 1940-ből 51,4 yardos átlaggal – 82 évével pedig ez volt a legrégebb óta fennálló rekord az NFL Record&Fact könyvében.

A vicces az egészben, hogy Baugh egy Hall of Fame irányító (!), de akkor még nyilván eléggé más volt a sport. Az irányítók sokszor puntoltak (ilyet manapság a magyar bajnokságban is látunk időnként), ráadásul a védelmek ekkor sokszor nem állítottak fel punt returnert, nehogy mégis támadójáték legyen és first downt engedjenek. Így Baugh sokat profitált abból, hogy nem hordták vissza a rúgásait, hanem továbbpattogott a labda, épp ezért gondolták megdönthetetlennek a rekordot.

Stonehouse azonban nem is kevéssel döntötte ezt meg.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!