Connect with us

Hír

Bill Belichick marad a Patriots főedzője

A hét legsokkolóbb híre következik: Bill Belichick bejelentette, hogy a 24. idényére is visszatér a Patriots élére.

A csapat negatív mérleggel végzett és nem jutott be a rájátszásba a Bills elleni vereséget követően, úgyhogy a 71 éves mesternek – aki a legrégebb óta állásában lévő főedző a ligában – ideje is nekikezdenie a holtszezonra és a következő szezonra való felkészülésnek.

“Senki sem elégedett ezzel az eredménnyel. Nem ez a célunk és fejlődnünk kell. Mindannyian felelősek vagyunk, velem kezdve, de az edzők, a játékosok is, minden egységben. Sok mindennel kell foglalkoznunk, a folyamat pedig már ma megkezdődik.”

– mondta a főedző, via ESPN.

Robert Kraft tulajdonos nem elégedett a látottakkal és hogy a 2018-as szezon Super Bowlja óta nem sikerült playoff-meccset sem nyerni, egyes belső információk szerint pedig változásokat sürget a támadóoldalon, amit Matt Patricia és Joe Judge irányított. Természetesen Belichick elég sok kérdést kapott ezzel kapcsolatban, ugyanis az offense például EPA/play mutató alapján a legrosszabbja volt a csapatnak ebben az évezredben.

Belichick megvédte az ezzel kapcsolatos döntését – korábban ugyebár azt mondta, hogy hiszi, hogy a jó edzők bármilyen szerepben sikeresek tudnak lenni –, de nyitva hagyta az ajtót a változás előtt.

“Mindent felülvizsgálunk.”

Belichick karrierje során rájátszással együtt aratott 329 győzelme a második legtöbb Dun Shula mögött az örökranglistán, ennek megdöntéséhez még két szezonra lenne szüksége. Nyilvánvalóan ő minden idők legjobb és legsikeresebb edzője, azonban Tom Brady nélkül tízből csak kétszer jutott rájátszásba és az irányító nélkül negatív a mérlege (79-87).

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
wolandrule
wolandrule
2023-01-10 09:33

Ha anno nem mákolja le Brady-t, egy lábjegyzet lenne az NFL történetében, mint kiváló DC. Bár a SB LII belerondít ebbe, az tisztán az ő sara, a támadósor szétszedte a liga akkori legjobb védelmét.

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  wolandrule
2023-01-10 09:39

Ez megint a klasszik vita. Meghonosított egy kultúrát, amibe Brady tökéletesen illett a mentalitásával, és még rá is erősített egy SB valószínűleg kiszaladt volna neki Brady nélkül is mert valami közepes, vagy közepesnél jobb irányító biztos akadt volna neki.

atis123Juve
atis123Juve
2023-01-10 09:23

“a jó edzők bármilyen szerepben sikeresek tudnak lenni”. Remek meglátás, az a baj, hogy az eddigiek alapján se Patricia se Judge nem tartozik ide.

László
László
Reply to  atis123Juve
2023-01-10 09:30

Ettől még lehet hogy igaza van, de annyival ki kell egészíteni, hogy a sikerességhez lehet hogy több idő kell mikor valamivel előtte nem foglalkoztál szinte soha.

Csabesz20
Csabesz20
2023-01-10 09:30

Értem, hogy Bill egy legenda, imádom mint edző, főleg a nyilatkozatai miatt. De azért én lehet most lecseréltem volna Payton-ra, plána ha tényleg Fangio-val karöltve lehetne szerződtetni.

László
László
Reply to  Csabesz20
2023-01-10 09:32

BB már annyi sikert összehozott Kraftnak, hogy szerintem akkor fog távozni mikor ő akar, nem lesz elküldve soha.

Vicgeordie
Vicgeordie
2023-01-10 11:48

Sztem amúgy csak mérsékelten védte meg a Patricia-Judge döntését az öreg. Amikor erről kérdezték, akkor pontosan azt válaszolta, hogy: “I’ll always do what I feel is best for the team. Have I made mistakes? Yeah, sure, plenty of them.”

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x