Connect with us

Hír

Bill Belichick marad a Patriots főedzője

A hét legsokkolóbb híre következik: Bill Belichick bejelentette, hogy a 24. idényére is visszatér a Patriots élére.

A csapat negatív mérleggel végzett és nem jutott be a rájátszásba a Bills elleni vereséget követően, úgyhogy a 71 éves mesternek – aki a legrégebb óta állásában lévő főedző a ligában – ideje is nekikezdenie a holtszezonra és a következő szezonra való felkészülésnek.

“Senki sem elégedett ezzel az eredménnyel. Nem ez a célunk és fejlődnünk kell. Mindannyian felelősek vagyunk, velem kezdve, de az edzők, a játékosok is, minden egységben. Sok mindennel kell foglalkoznunk, a folyamat pedig már ma megkezdődik.”

– mondta a főedző, via ESPN.

Robert Kraft tulajdonos nem elégedett a látottakkal és hogy a 2018-as szezon Super Bowlja óta nem sikerült playoff-meccset sem nyerni, egyes belső információk szerint pedig változásokat sürget a támadóoldalon, amit Matt Patricia és Joe Judge irányított. Természetesen Belichick elég sok kérdést kapott ezzel kapcsolatban, ugyanis az offense például EPA/play mutató alapján a legrosszabbja volt a csapatnak ebben az évezredben.

Belichick megvédte az ezzel kapcsolatos döntését – korábban ugyebár azt mondta, hogy hiszi, hogy a jó edzők bármilyen szerepben sikeresek tudnak lenni –, de nyitva hagyta az ajtót a változás előtt.

“Mindent felülvizsgálunk.”

Belichick karrierje során rájátszással együtt aratott 329 győzelme a második legtöbb Dun Shula mögött az örökranglistán, ennek megdöntéséhez még két szezonra lenne szüksége. Nyilvánvalóan ő minden idők legjobb és legsikeresebb edzője, azonban Tom Brady nélkül tízből csak kétszer jutott rájátszásba és az irányító nélkül negatív a mérlege (79-87).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!