Connect with us

Összefoglaló

Dicstelen vég – nagyon simán kiütötte Bradyéket a Cowboys

Tom Brady még soha nem kapott ki a Cowboystól, ráadásul a dallasi csapat egy borzalmas Commanders elleni vereséggel hangolt a rájátszásra. Emiatt valahol jogosan várhattunk volna egy szoros, izgalmas találkozót, pláne hogy a Dolphins vagy a Ravens is megnehezítette a Super Bowl favoritok dolgát. A realitás viszont az, hogy ez a Bucs összességében az egész szezonban borzalmas volt, a Cowboys pedig nagyon jó, ez pedig a két csapat rájátszásmeccsén tökéletesen kiütközött.

A mérkőzés kifejezetten biztatóan kezdődött, legalábbis szorosság szempontból, hiszen mind a két csapat nagyon óvatosan és konzervatívan kezdett, így az első négy támadásból összesen mínusz két yardot tettek meg és jött négy punt. A kezdeti tapogatózás után viszont a Cowboys fokozatot váltott és Dak Prescott vezérletével megszerezte a vezetést egy 80 yardos TD-drive-val. Erre a Bucs egy nagyon szépen összerakott támadósorozattal válaszolt, 13 játékból sikerült eljutni a Cowboys 5 yardosáig, ahol viszont Brady az érkező nyomás miatt kapkodni kezdett és megdobta karrierje egyik legcsúnyább interceptionjét.

Nehéz megmondani, hogy a turnover törte-e meg a Bucs offense lendületét vagy egyszerűen csak ez az egy jó drive volt benne a gárdában, de az ezt követő négy támadásból nem sikerült még a pontszerzés közelébe sem jutni. A Cowboys viszont beindult és a következő öt támadásából négy TD-t tett fel a táblára és egyedül amiatt lehetett bosszankodni, hogy a rúgó Brett Maher összezuhant és kihagyta az első négy extráját (két és fél negyed alatt több extra pontot hagyott ki (4) mint az egész szezonban (3), a négy kihagyott XP pedig rekord a rájátszások történetében). A Bucs a meccs egy pontján 24-0-s hátrányba is volt, és hiába sikerült ekkor szépíteni, a védelem semmit nem tudott hozzátenni a meccshez, így a garbage time TD-kkel együtt is nagyon sima 31-14-es vereséget szenvedett a Tom Brady vezette csapat.

A Panthers elleni nagy feltámadás és a csoportgyőzelem megszerzése után kicsit úgy tűnt, mintha kezdene valami összeállni Tampában. Valószínűleg nem sokan voltak, akik komoly menetelésre számítottak a Bucstól, ám egy tisztesebb helytállás azért úgy tűnt, benne lehet a pakliban. De nem, ez a Buccanneers pont olyan gyenge, mint ahogy egész szezonban tűnt és semmivel nem mutatott többet a Cowboys ellen, mint amit egy random negatív mérlegű csapattól elvárt volna az ember.

A probléma valószínűleg nem a kerettel van, ami bár nincs a Super Bowl győztes csapat szintjén, de alapvetően bőven tehetségesebb, mint a liga átlaga, ráadásul még a center Ryan Jensen is visszatért a meccs előtt. Tom Bradyvel, Mike Evansszel, Chris Godwinnal és egy egész korrekt támadófallal azért illene 18,4-es pontátlagnál jobbat produkálni még úgy is, hogy Brady bőven a legjobb tudása alatt játszik. Byron Leftwich-ről viszont kiderült, hogy Bruce Arians nélkül nem ér semmit, és míg tavaly az egyik legfelkapottabb főedzőjelöltnek tűnt, most a Cowboys elleni vereség után ki fogja vágni őt a Bucs, ráadásul teljes joggal.

A Tampa támadósorában az ég adta világon semmi koncepció nem volt. A futójáték nem működött (plusz az elején nagyon el is húzott a Cowboys, így sok értelme nem is volt erőltetni a futást), de ez azért benne volt a pakliban, bár a Dallas nem túl erős futás elleni védelme ellen azért ennél többet is lehetett volna tenni. Viszont a passzjátékban sem volt semmi kreativitás, semmi extra vagy váratlan, még egy nyomorult trükkösebb játék sem. Teljesen ritmustalan és kiszámítható volt az egész, mintha a Madden játékban lévő alap playek lettek volna random mód behívva. Így még csak azt sem lehet mondani, hogy a Cowboys defense volt annyira jó, mert úgy komolyabban meg sem kellett mutatniuk magukat, ez az offense a liga legrosszabb védelmei ellen is szenvedett volna.

Ami viszont még a támadósornál is nagyobb probléma volt, az a védelem (magyarán nem csak egy-egy részegység, hanem minden borzalmas volt a Bucsnál, legfeljebb azon lehet vitatkozni, melyik volt a legrosszabb). A csapat akkor sem tudott volna győzni, ha Brady az INT helyett TD-t dob, illetve minden (2) legalább 25 yardos támadósorozata után TD-t dob, pedig Maher mindent megtett azért, hogy szoros legyen a találkozó.

Todd Bowles védelme teljesen vakon volt. A futás elleni védelmet csak Zeke Elliott erőltetése tartotta legalább egy közepes szinten, Tony Pollarddal már nem igazán tudott mit kezdeni a gárda, plusz Dak Prescottnak is volt pár jó megiramodása. A passzvédekezésben viszont még ennyi pozitívum sem volt, aki átlépte a line of scrimmage-et, az simán elkapott mindent. Lehetne ezt a végtelenségig ragozni, de ez a negyedik kísérletes védekezés tökéletesen összefoglalja, mennyire volt felkészült Bowles (Dalton Schultzot nézzétek, aki már azelőtt felemelt kezekkel ünnepli a TD-t, mielőtt CeeDee Lamb egyáltalán elkapta volna a labdát):

A Cowboys részéről viszont csak és kizárólag Maher miatt lehet szomorkodni (őt gyorsan rendbe kell tenni fejben), minden más szó szerint hibátlan volt. Tony Pollard megint bebizonyította, hogy ő a legjobb futó a rosteren, 15 futásból 77 yardot szerzett, míg Elliott 13 labdacipelésből csak 27-et. A támadósor gameplanje nagyon szépen össze volt rakva, Kellen Moore gyönyörűen támadta a Bucs védelmét minden szinten és minden koncepcióból. Rendre volt megjátszható embere Prescottnak, aminek köszönhetően nem kellett erőltetnie semmit és nagyon szépen el tudta osztani a labdákat, a nap végére pedig Dalton Schultz, CeeDee Lamb és Michael Gallup is jó számokat hozott.

Illetve dicsérjük meg természetesen az irányítót is, aki az elmúlt hetek INT-parádéja után (még ha a legtöbb pickért nem is ő volt a felelős) lehozott egy tökéletes meccset. Prescott 33 passzából 25 volt jó 305 yardért és négy TD-ért, miközben nem emlékszek egyetlen olyan passzára sem, ami úgy tényleg bántóan rossz vagy turnovert érő lett volna. Nyilván nem volt annyira nehéz dolga, mint amilyen a 49ers védelme ellen lesz, de ami jó, az jó, ez egy egészen pazar teljesítmény volt.

A vendég védelemmel kapcsolatban túl sok mindent nem lehet elmondani az ellenfél minősége miatt. Az mindenképp pozitívum, hogy Bradyék nagyon tisztelték a dallasi pass rush-t és a veterán QB gyorsan szabadult a labdától, nehogy Micah Parsonsék odaérjenek (neki mondjuk így is lett egy sackje és a körülmények között a csapat szinten szerzett két zsákolás és hat QB-hit is minimum korrekt teljesítmény). Emiatt a mély passzoktól nem igazán kellett tartani, úgyhogy kis túlzással annyi volt csak a defense feladata, hogy ne hibázzák el a kötelező szereléseket és a rövid játékokból ne engedjenek sok elkapás utáni yardot. Ezt pedig maradéktalanul megcsinálta a back7, és mivel Bradyék előbb-utóbb mindig hibáztak, így a meccs érdemi részében csak hat pontot engedett az egység. A 49ers ellen persze sokkal nehezebb lesz a dolguk, de ahogy az év nagy részében, most is jó munkát végzett Dan Quinn védőkoordinátor.

Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers 31-14

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2023-01-17 17:11

comment image

Chicago Medvek Bajnok Csapata
Chicago Medvek Bajnok Csapata
2023-01-17 12:45

Ez az év érzésre ilyen Tom Brady még soha sem….. de aztán mégis. Még soha sem kapott ki a Cowboystól, most igen. Még soha sem kapott ki újonc irányítótól, a 49ers Purdyvel a keretben le győzte. Még soha sem dobott x passzt és kapott ki, idén volt ilyen is. Ha marad még akkor már csak a sosem ,,rekordjai” várnak meg döntésre.

Raist
Raist
2023-01-17 10:47

9ers-Cowboys. Ezen nőttem fel a 90-es években, akkor szerettem meg a 9ers-t ahogy küzdöttek Amerika csapata ellen, legendás párharc volt. Lássuk elég lesz-e Broki ellenük is. Hazai pálya miatt azt mondanám 55-45% az esély nekünk, de a Dallas nekem az igazi kétarcú csapat mintapéldája, vagy nagyon jók vagy nagyon rosszak egy meccsen, más variáció nem is nagyon van náluk. Mi konzisztensen jók vagyunk, de ez nem biztos hogy elég lesz ha a Dallas nagyon jó lesz.

Brady-t sajnálom hogy ez így alakult, de én is azt gondolom hogy ebben most Ő is benne volt vastagon. Nem játszott jól hogy finoman fogalmazzak. Meglátjuk mit hoz a jövő (tudom Fetyke, készüljek rá hogy Brady jön egy-két évet mentorálni a Lance-Purdy duót, hogy kiderüljön valójában melyikük is franchise QB potenciál :D ). Ami biztos az AFC-be a helyébe nem mennék, annyi a fiatal sztár QB ott és a jó csapat, hogy azt nem kéne erőltetnie.

Amúgy lehet ez lenne az utolsó igazi nagy esélye a hollywoodi befejezésre, miután Ő dicstelenül távozik a Tampától (azért egy megnyert gyűrűvel, szóval ez is relatív) elmegy a kedvenc csapatához akik éppen kikaptak az SB-ben megint a Chiefs-től, Ő odamegy a gyerekkori szerelemhez, megnyeri az SB-t a Chiefs ellen egy game winning drive-al és utána “ellovagol” a naplementébe.

Valami más. Patriknak gratula, nagyon jó volt szerintem mint szakkomentátor, jó volt a kémia Makával.

rowi
rowi
2023-01-17 09:37

bradytől a 66 passz karriercsúcs, és majdnem nfl playoff rekord is. de ez így elég sima lett, a cowboys legalább így játszva a niners ellen sem lesz esélytelen, a legalább a kulcsszó. maher meg vasárnap nyilván be fog vágni legalább két 50+ yardos gólt is a maiak után.

Zoard
Zoard
2023-01-17 09:15

Jobban járt volna Tom, ha nem vonul vissza a visszavonulásából.
Az utolsó cseppek kerültek ezzel a pohárba és az asszony felmondott.
Visszajött és látszik rajta a megkopás…
a saját nim buszát rombolja , ami már defektesnek látszik.Tán még az is jobb lett vna ha egy év kihagyás után akart volna újra játszani.
De hát az ő élete, mi csak a partvonalról dumálunk befele.
Valóban él a CR7 párhuzam.
Szerencsére nem maradtam fenn, csak az összefoglalót láttam, de mi volt ez a hátulról felrugdosás?

wolandrule
wolandrule
2023-01-17 08:58

Ami fun fact, hogy ez a “semmilyen” NFC East 3 csapatot ad az elődöntőbe. Ki gondolta szezon előtt ezt? Meg is érdemlik, a földbeállt Packers, Rams és Bucs mellett ők legalább stabilak voltak.
A Commanders is ment volna egy kört a ha bebotorkál.

wolandrule
wolandrule
2023-01-17 08:35

Már szezon közben el kellett volna zavarni ezt a két vakegeret, ezt a 18 meccset bármelyik random szurkoló levezényli ennél jobban. Siralmas, kész csoda, hogy nyertek 8 meccset.

R4v3N
R4v3N
2023-01-17 08:25

Azért 4 extrát kihagyni egy meccsen, egy huzamban. Ilyet sem láttunk még.
Ma nem volt akkora probléma végül, de nyilván többször nem fér bele.
Ha Perscott így folytatja, akkor ebből még valami nagy is kisülhet.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x